Naar de navigatie

Ashtraynutz


Joël Gaerthé
leadzanger
Joel Dieleman
Keys / toetsen
Nick Croes
gitaar
Darryl Cigaar
drums
Billy Mookhoek
basgitaar
Tess Gaerthé
backings vocals
Amsterdam / Rotterdam |

 

 

Joël Gaerthé (21 augustus 1991) zijn band Ashtraynutz bestaat pas twee jaar en heeft nu al de grootste podia in Nederland beklommen. Met de EP City Lights zijn ze klaar voor het grote werk.

Joël Gaerthé komt uit een creatief gezin maar weet niet goed in welke richting hij zijn artistieke kwaliteiten kwijt kan en wil. Als hij op 16-jarige leeftijd via muzikale vrienden in aanraking komt met de praktijkgerichte opleiding muzikant/producer in Rotterdam vindt hij wat hij zoekt. Hier komt zijn creativiteit tot zijn recht. Geïnspireerd door Japanse animatie, underground hiphop en artiesten als Jamie Lidell en Tom Waits vloeien de beats, melodieën en teksten uit zijn vingers. Samen met producer en beatmaker Jimmy Barbosa, die op dezelfde opleiding zit, creëert hij zijn eerste album. Tijdens de examenpresentatie in 2010, verrast hij naast zichzelf, iedereen met zijn unieke stem- en bandgeluid; bluesy, jazzy, gevoelig en rauw. Het zou een eenmalig optreden zijn, maar door het enthousiasme om hem heen wordt hij gestimuleerd om Ashtraynutz serieus te nemen.

Lovende reacties stromen begin 2011 binnen na optredens op festivals en cafe’s en podia door heel Nederland. Het rauwe, soulvolle, catchy geluid van Joël en zijn band valt niet alleen in de smaak bij het publiek, maar blijft ook niet onopgemerkt bij andere bands. Chef’Special vraagt Ashtraynutz als voorprogramma van hun uitverkochte tour en hiermee maakt de band een grote vlucht. Ze stralen in het voorjaar van 2012 op podia van Paradiso, Patronaat en Tivoli.

Februari 2013 verschijnt de EP ‘City Lights’ waarvan de release in de Unie, Rotterdam plaatsvindt. Uit handen van zangeres Ntjam Rosie ontvangt Joël het eerste exemplaar. De single ‘City Life’ draait dan o.a. op 3FM, Sublime FM  en op de playlist van Radio 5 en 6. Dat Ashtraynutz zich op de goede weg bevindt bevestigt Radio 6 als ze de band benoemen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent. Dit betekent veel airplay, promo’s, acties en optredens op festivals waar Radio 6 partner van is. Ook Giel Beelen blijft niet achter, hij verwelkomt ze met open armen in zijn ochtendshow en is blij verrast door het frisse, nieuwe geluid dat de band ten gehore brengt.Ashtraynutz reist momenteel het land door met de ‘City Lights’-tour.

 

 

Audio

Selecteer een nummer

Video

Ashtraynutz - I'll be Ok
See video
Introducing Ashtraynutz singer Joël Gaerthé
See video
Ashtraynutz - Wake Me Up (acoustisch)
See video

Foto's

<a href="/band/ashtraynutz" class="active">Ashtraynutz</a> | Ashtraynutz live @ Paradiso
<a href="/band/ashtraynutz" class="active">Ashtraynutz</a> | Ashtraynutz
 
 

   

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsbrief OngekendTalent

Meld je band aan, doe mee en
word ontdekt!

Aanmelden