Naar de navigatie

Close Up


Sam Bakker
Leadvocals | Keys | Guitar
Daan Meurs
Guitar
Jasper Meurs
Drums
Tom Schild
Backing vocals | Bass
Utrecht |

Close Up is een jonge band uit Utrecht met een zelfgeschreven repertoire. De inspiratie voor de energieke indie poprock van Close Up komt onder andere van bands zoals the Arctic Monkeys, Coldplay en Oasis.

 

“Close Up is in staat om Britse taferelen bij hun concerten te genereren. De aanstekelijkheid van band en songs zetten de fans in vuur en vlam. Zodra Close Up het podium op komt, neemt publiek per direct de energie en het enthousiasme van de band over. Men danst, springt, zingt en klapt met de nummers mee. Dit is popmuziek zoals het ooit bedoeld is. Het moet wel van twee kanten komen. Bij Close Up is dat altijd zo.”  (Robbert Tilli, muziekjournalist o.a. MCN, The Mix en OOR)

 

"Britpop zoals ze het in Engeland niet maken." (Majel Blonden, programmeur o.a. Paard van Troje)

 

"Want eerlijk is eerlijk, de jonkies van Close Up verrasten ons op veel vlakken. Ze openden hun set aangenaam eigenwijs met een lang, progrockachtig instrumentaal stuk dat herinneringen opriep aan de tijd dat de ego’s van Jan Akkerman en Thijs van Leer nog in één ruimte pasten. Inderdaad, we hebben het over heel lang geleden. De band schotelde vervolgens vol bravoure en zelfvertrouwen een set fijne zomerse pop voor." (Niels Spinhoven, 3voor12/Utrecht)

 

De band is opgericht in 2009. Na twee jaar lang hard werken en optreden kwam in 2011 de eerste EP (WE ARE CLOSE UP) uit en mochten ze voor een publiek van 20.000 man spelen op het Wereldfeest in Utrecht. Niet lang daarna kwam de single Summer Day. Daarna ging het snel, dankzij de single kwam de band terecht in veel wedstrijden en viel ze vaak in de prijzen. Close Up werd onder andere winnaar van Kunstbende Utrecht, winnaar van de Urban Talent Award en beste band bij de HSMC. Een aantal hoogtepunten zijn optredens bij het Paard van Troje, de Melkweg, Tivoli, Festival aan de Werf, Appelpop, Radio 538 en 3FM. In 2012 vertrok de band naar Duitsland voor het eerste internationale optreden. Hierna heeft de band ook nog een kleine tour gedaan in Noorwegen als onderdeel van het SEN uitwisselingsprogramma, waar eerder al artiesten als Of Monsters and Men en Death Letters aan meededen. In april won de band de publieksprijs op het Amsterdams Studenten Festival en ze werden uitgenodigd voor de freaknacht bij 3FM in juni. In september 2013 kwam de nieuwe single 'Cold War Affair' met videoclip uit. Dit nummer werd opgenomen in de Hollandse Nieuwe van 3voor12. Kortom: Close Up blijft hard vooruitgaan en groeien.

Genre

,

Contact

E-mail:            info@wearecloseup.com  
Website:
http://www.wearecloseup.com
Facebook:
http://www.facebook.com/wearecloseup
Twitter:
http://www.twitter.com/wearecloseup
YouTube:
http://www.youtube.com/closeupmusic

Audio

Selecteer een nummer

Video

Close Up - Cold War Affair (Official Video)
See video

Foto's

<a href="/band/close-up" class="active">Close Up</a> | Close Up

Twitter

 
 

   

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsbrief OngekendTalent

Meld je band aan, doe mee en
word ontdekt!

Aanmelden