Naar de navigatie

Juicy Jones


JanJaap van Eerten
Basgitaar
Leon Wybenga
Toetsen
Koen Zinnemers
Gitaar
Daniel Gort
Drum
Paul Veerman
Zang
Rob van Bijnen
Sax (onderdeel van de live-band)
Utrecht |

Juicy Jones maakt een inspirerende cross-over van funk, disco en soul. Zanger Paul Veerman en bassist Janjaap van Eerten richtten in de zomer van 2010 deze Utrechtse band op en vernoemen het naar een sapjesbar in Barcelona. Aangevuld door drie vrienden met een stevige muzikale achtergrond en opleiding blijkt dit een juicy en gouden combinatie te zijn die binnen de tijd van een jaar een indrukwekkend repertoire heeft opgebouwd.

De invloeden variëren; er kan een link worden gelegd naar de opzwepende funk beats van Jamiroquai en het werk van Q-Tip. Zo nu en dan komen ook geluiden van bijvoorbeeld Maroon 5 om de hoek kijken. “…met een geluid dat omschreven kan worden als een barbecue op een zomerse avond werd ieder luisterend oor ingepakt…” aldus een recensent over Juicy Jones.

Bestaande uit drums (Daniel Gort), bas (Janjaap van Eerten), toetsen (Leon Wybenga), gitaar (Koen Zinnemers) en zang (Paul Veerman) onderscheidt Juicy Jones zich door een strakke, dansbare set met energieke en emotionele zang harmonieën. Ze schromen niet om binnen een nummer te verrassen met andere stijlen en weten rustige momenten te creëren in de live shows met soulvolle ballads terwijl de energie op het podium hoog blijft. Doordat er geleend wordt vanuit verschillende stijlen maakt Juicy Jones tijdloze muziek in een tijd waarin er veel stijlen en hokjes te ontdekken vallen.

2012

De eerste helft van het jaar 2012 is erg succesvol geweest voor Juicy met veel toffe optredens en mooie herinneringen. Het tweede deel belooft hier daarentegen niet voor onder te doen. De maanden september en oktober zal de band vooral gaan gebruiken om veel te schrijven en om de opnames van de EP af te ronden. 

 

Audio

Selecteer een nummer

Video

Juicy Jones - Christmas
See video
Juicy Jones - So far from home
See video
Juicy Jones - I wonder
See video

Foto's

<a href="/band/juicy-jones" class="active">Juicy Jones</a> | Juicy Jones in the Studio!
<a href="/band/juicy-jones" class="active">Juicy Jones</a> | Juicy Jones Live!
<a href="/band/juicy-jones" class="active">Juicy Jones</a> | Juicy Jones
<a href="/band/juicy-jones" class="active">Juicy Jones</a> | Juicy Jones
 
 

   

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsbrief OngekendTalent

Meld je band aan, doe mee en
word ontdekt!

Aanmelden