Naar de navigatie

Lifes Electric


Ferry van der Woude
lead vocals
Michiel Brankaert
Gitaar
Jouri van Thuijl
Gitaar
Michael Schuurmans
Keys
Lars Geuskens
Bas
Michiel Korsten
Drums
Weert/Rotterdam |

 

Life´s Electric is een pop-rockband met een verslaving aan rauwe energie. De band ontleent zijn inspiratie aan acts als Paramore, Kings of Leon en de Foo Fighters. De geest van deze beruchte bands vloeit onlosmakend door Life´s Electric. De muziek laat zich kenmerken door een bombastisch karakter, toegankelijke refreinen en nummers die zich als een film voor je afspelen. 

Op zaterdag 12 mei 2012 gaf Life’s Electric een pre-release show voor zijn debuutalbum ‘Trust Me, I’m a Doctor’, in Muziekcentrum de Bosuil te Weert. Een debuutalbum, dat volledig zonder platenmaatschappij maar middels ‘crowdfunding’ tot stand gekomen is. De band sprak liever haar trouwe achterban en netwerk aan, en wist op deze manier een professionele plaat af te leveren.

Vrijdag 20 juli gaf Life’s Electric zijn officiële cd release in Utrecht (EKKO). Het debuutalbum is nu digitaal verkrijgbaar via Spotify en Itunes. Fysieke exemplaren zijn verkrijgbaar via www.lifeselectric.com “Er is een grote groep mensen die echt in ons gelooft en veel van die mensen willen graag op allerlei soorten manieren bijdragen. Helemaal te gek!” aldus zanger Ferry van der Woude.

Los van het financiële aspect zorgt de crowdfunding insteek er ook voor dat de achterban zich echt bij de band betrokken voelt. Zo gaf de band zijn eerste show in een bomvol 013 in Tilburg en bleken twee grootheden geïnteresseerd in de productie en opnames van het debuutalbum ‘Trust Me, I’m a Doctor’. Muziekproducer Jonas Filtenborg (die in het verleden met onder andere Alain Clark en Beef werkte) bleek erg gecharmeerd van de band. Nadat Life’s Electric en Jonas samen één song hadden opgenomen, bood Jonas direct aan om zich over de productie en artistieke begeleiding van het hele album te ontfermen.

Vervolgens bleek een andere grootheid; mastertechnicus Brad Blackwood ook geïnteresseerd. Hij werkte met artiesten als Maroon 5 en ZZ-Top en nam graag het mastering proces van de plaat voor zijn rekening.

Vol energie gaat Life’s Electric, vanuit het zuiden, met de aanstaande release in het vooruitzicht een nieuw hoofdstuk in. De honger naar rauwe energie is nog nooit zo groot geweest! www.lifeselectric.com

Genre

Contact

 

Contactgegevens Website http://www.lifeselectric.com Perscontact Email: Ferry.vanderwoude@lifeselectric.com

 

 

Boekingsagent

Email: Immanuel@ontrackagency.com

Tel: +31 (0)6 44 36 36 98

 

Website:
http://www.lifeselectric.com
Facebook:
http://www.facebook.com/Lifeselectric
Twitter:
http://www.twitter.com/lifeselectric
YouTube:
http://www.youtube.com/lifeselectric

Audio

Selecteer een nummer

Video

Life's Electric op 3FM
See video
Life's Electric / Losing game - live @ parkstad limburg
See video
Life's Electric TV - premiere
See video

Foto's

<a href="/band/lifes-electric" class="active">Lifes Electric</a> | Life&#039;s Electric Pre Release 2012, Bosuil
<a href="/band/lifes-electric" class="active">Lifes Electric</a> | Life&#039;s Electric cd release 2012, Ekko
<a href="/band/lifes-electric" class="active">Lifes Electric</a> | Life&#039;s Electric 2012, foto door Bart Notermans

Documenten

 
 

   

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsbrief OngekendTalent

Meld je band aan, doe mee en
word ontdekt!

Aanmelden