Naar de navigatie

Local Speed Delivery


Anne Kruit
Leadzang
William Swartjes
Gitaar en zang
Paul Bonsma
Gitaar, keyboard en zang
Remco Stelder
Drums en zang
Paul Meijer
Basgitaar
Deventer |

Local Speed Delivery

 

Het eerste wat opvalt is het heerlijk volwassen stemgeluid van de zangeres Anne.’

Almara Riley, 3Voor12 Overijssel.'

 

Local Speed Delivery is een enthousiaste, eigenzinnige en ervaren pop-rock formatie uit Deventer. De afgelopen jaren heeft de band veel opgetreden op diverse kleine festivals en op verschillende podia in heel Nederland. Drijfveer van de band is het ontplooien van creativiteit, zowel wat betreft songteksten als melodieën en akkoorden. Dit betekent dat de bandleden ernaar streven om een eigen geluid te creëren waarmee zij het publiek willen inspireren. Belangrijk daarbij is dat plezier in samenwerken, creatief zijn en muziek maken altijd de boventoon voert. De combinatie van plezier en serieus werken heeft inmiddels geleid tot de totstandkoming van een eerste album met 14 nummers, getiteld 'Brink Express' (released in oktober 2013).

De muziekstijl van Local Speed Delivery is te omschrijven als alternatieve pop-rock, met invloeden van verschillende stijlen als (hard)rock, pop en funk en af en toe zelfs een vleugje psychedelische en symfonische rock. Wat dat betreft spiegelt de band zich aan artiesten als Snow Patrol, The Killers, Anouk en Fleetwood Mac.

Tijdens de optredens van Local Speed Delivery staan enthousiasme, muzikaliteit en het entertainen van het publiek centraal. Wat verder opvalt is de zeer goede stem (à la Anouk) van de zangeres. Samen met de melodieuze achtergrondzang van de twee gitaristen en de drummer is dit één van de kenmerken van de band. Naast de goed doordachte en pakkende songteksten – vrijwel alle bandleden hebben verscheidene nummers geschreven en gecomponeerd – springen ook het originele akkoordwerk en de opvallende ritmes in het oog. Local Speed Delivery is te boeken voor gezellige café-optredens, leuke feesten en dampende festivals.

 

Het optreden was enthousiast en overtuigend.’

Marjolijn Dokter, Burgerweeshuis Deventer.

Genre


Locatie

Javascript is required to view this map.

Bekijk alle bands in Deventer


Audio

Selecteer een nummer

Video

Not In A Million Years (Official video)
See video
@Café De Brink, Bathmen
See video
Damn (Unplugged, live)
See video

Foto's

<a href="/band/local-speed-delivery" class="active">Local Speed Delivery</a> | Bandfoto

Twitter

 
 

   

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsbrief OngekendTalent

Meld je band aan, doe mee en
word ontdekt!

Aanmelden