Naar de navigatie

The Refs


Josua Vroegop
Gitaar/zang
Stef Koenis
Bas, synth en toetsen
Mark Voschezang
Drums
Alkmaar |

Jonge band uit Sint-Pancras, vlakbij Alkmaar. The Refs opereren sinds april 2013 in de muziekwereld en heeft in september van hetzelfde jaar zijn eerste vier demo's opgenomen. De muziek valt het beste te beschrijven als alternatieve rock, maar nieuwe nummers in de maak krijgen steeds meer raakvlakken met indie bands als bijv. Foals. Alle vier de demo's zijn in eigen beheer opgenomen en zijn te beluisteren via de links.

Materiaal is te downloaden via Soundcloud: https://soundcloud.com/the_refs

The Refs zijn een jonge, ambitieuze band met roots in Alkmaar, Noord- Holland. De band, bestaande uit Josua Vroegop als lead zanger en gitarist, Stef Koenis als backing vocalist en basgitarist  en Mark Voschenzang op drums, maakte een doorstart in het voorjaar van 2013.

De band, voor de doorstart bestaande uit vijf leden, stond bekend als hardere Rock band, met invloeden van onder andere Foo Fighters, maar na wat onenigheden over de toekomst van de band besloten Mark en Josua het roer om te gooien door met ze tweeën verder te gaan. Het derde lid, Stef, van originele een pianist kreeg de basgitaar toegewezen en werd kort na de reorganisatie bij de band gevoegd aangezien hij verbazingwekkend  goed met de bas uit de voeten kon.

De band besloot om met het oog op de toekomst een andere weg in te slaan, wat resulteerde in de demo’s  opgenomen in de zomer van 2013. De demo’s representeren ondanks de wat lage opname kwaliteit de nieuwe stijl, ambities en bedoelingen van de band uitstekend.

In plaats van nummers te coveren word nu alles zelf geschreven en de band koos een wat rustigere Indie-Rock style als hun nieuwe basis. De muziek is wat toegankelijker geworden voor de gemiddelde luisteraar, met invloeden van bands als Foals, Two Door Cinema Club, Phoenix en Arctic Monkeys duidelijk terug te horen.

Ook is de band sinds 2014 bezig met akoestische nummers te schrijven, wat het repertoire een stuk breder maakt en veel meer podia van alle soorten en maten aan kunnen worden gedaan. Enkele podia waar de band al heeft mogen optreden zijn onder andere Victorie Alkmaar en Manifesto te Hoorn en de festivals Bevrijdingspop Haarlem, PancRock Sint-Pancras en Kingsday festival bij Stadsstrand De Kade in Alkmaar.

De bandleden willen niets liever dan doorbreken op welke manier dan ook, en dit leid tot ambitie, 100% inzet en doorzettingsvermogen. Elke week zijn ze bezig met nieuwe nummers schrijven en repeteren, wat dan ook zal lijden tot veel activiteit in de nabije toekomst.   

Genre


Locatie

Javascript is required to view this map.

Bekijk alle bands in Alkmaar


Audio

Selecteer een nummer

Video

Second Life
See video
What Is Real
See video
The Blocks
See video

Foto's

<a href="/band/the-refs" class="active">The Refs</a> | Demo&#039;s EP Cover
<a href="/band/the-refs" class="active">The Refs</a> | De Koog, Zuid-Scharwoude, April 2013
<a href="/band/the-refs" class="active">The Refs</a> | De Koog, Zuid-Scharwoude, April 2013
<a href="/band/the-refs" class="active">The Refs</a> | Pancrock, Sint-Pancras, September 2013
<a href="/band/the-refs" class="active">The Refs</a> | De Koog, Zuid-Scharwoude, April 2013
 
 

   

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsbrief OngekendTalent

Meld je band aan, doe mee en
word ontdekt!

Aanmelden