Naar de navigatie

The Refs


Alkmaar |

Jonge band uit Sint-Pancras, vlakbij Alkmaar. The Refs opereren sinds april 2013 in de muziekwereld en heeft in september van hetzelfde jaar zijn eerste vier demo's opgenomen. De muziek valt het beste te beschrijven als alternatieve rock, maar nieuwe nummers in de maak krijgen steeds meer raakvlakken met indie bands als bijv. Foals. Alle vier de demo's zijn in eigen beheer opgenomen en zijn te beluisteren via de links.

Materiaal is te downloaden via Soundcloud: https://soundcloud.com/the_refs

The Refs zijn een jonge, ambitieuze band met roots in Sint- Pancras, Noord- Holland. De band, bestaande uit Josua Vroegop als lead zanger en gitarist, Stef Koenis als backing vocalist en basgitarist  en Mark Voschenzang als engine op drums, maakte een doorstart in de zomer van 2013.

De band besloot om met het oog op de toekomst een andere weg in te slaan, wat resulteerde in de demo’s  opgenomen in de zomer van 2013. De demo’s representeren de nieuwe style, ambities en bedoelingen van de band uitstekend.

In plaats van nummers te coveren word nu alles zelf geschreven en de band koos een wat rustigere Indie-Rock style als hun nieuwe basis. De muziek is wat toegankelijker geworden voor de gemiddelde luisteraar, met invloeden van bands als Foals, Arctic Monkeys, Muse, U2 en The Boxer Rebellion duidelijk terug te horen.

De bandleden willen niets liever dan doorbreken op welke manier dan ook, en dit leid tot ambitie, 100% inzet en doorzettingsvermogen. Elke week zijn ze bezig met nieuwe nummers schrijven en repeteren, wat dan ook zal lijden tot veel activiteit in de nabije toekomst.  

Kortom, one for the future!

Genre


Locatie

Javascript is required to view this map.

Bekijk alle bands in Alkmaar


Audio

Selecteer een nummer

Video

Second Life
See video
What Is Real
See video
The Blocks
See video

Foto's

<a href="/band/the-refs" class="active">The Refs</a> | Demo&#039;s EP Cover
<a href="/band/the-refs" class="active">The Refs</a> | De Koog, Zuid-Scharwoude, April 2013
<a href="/band/the-refs" class="active">The Refs</a> | De Koog, Zuid-Scharwoude, April 2013
<a href="/band/the-refs" class="active">The Refs</a> | Pancrock, Sint-Pancras, September 2013
<a href="/band/the-refs" class="active">The Refs</a> | De Koog, Zuid-Scharwoude, April 2013
 
 

   

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsbrief OngekendTalent

Meld je band aan, doe mee en
word ontdekt!

Aanmelden