Naar de navigatie

Vlaamse Hannelore support act Suzanne Vega


De Vlaamse zangeres Hannelore staat 17 februari in Kursaal Oostende in het voorprogramma van niemand minder dan de Californsiche zangeres Suzanne Vega! Bekend van onder meer de de jaren '80-hits Marlene On The Wall en Luka.

In 2005 won Hannelore NCRV's Volgspot Open Podium, de kleinkunstcompetitie van Radio 2 en OngekendTalent. Sindsdien is haar carriere in een enorme stroomversnelling gegaan. In 2007 won ze met overmacht de Nederpopprijs en in België de prestigieuze Nekka-nacht. Ze zong met bekende Vlaamse artiesten waaronder tekstdichter/zanger Raymond van het Groenewoud en de Vlaams zanger, drummer, gitarist, presentator en acteur Bart Peeters. 

Kippevelliedjes

Hannelore’s debuutalbum Wat Als (2008) sloeg in België in als een bom. Ook hier in Nederland heeft Hannelore een toenemende schare fans van voornamelijk kleinkunstliefhebbers. Haar messcherpe teksten, haar zang en pianospel gaan soms door merg en been. Kippevelliedjes waarmee ze de stilte in de zaal keer op keer afdwingt. Het tweede album Uitgewist (2011) bleek, na een lange en intense concertrit, opnieuw een schot in ieders roos. Met haar derde plaat Iets Dat Niet Komt (2013) breekt een nieuw fase aan. Voor deze nieuwe plaat werkt ze samen met onder meer Thomas Vanelslander (Gorki, Arno Hintjes) en Filip Tanghe (Balthazar).

Amsterdam

Om haar kersverse plaat te promoten gaat Hannelore op tournee langs popzalen en theaters in Belgie - en in Nederland. Zo staat ze 4 april 2014 in de Brakke Grond, tijdens een dubbelconcert met Eva De Roovere. Benieuwd geworden? Check haar website of haar facebook-pagina!

 

 
 

   

Op zoek naar locaties om op te treden?

Laatste nieuws

Ongekendtalent.nl stopt in 2014. Na ruim 12 jaar gaat de NCRV de focus leggen op ...

12
03

Wil je de mp3's en foto's van je profiel bewaren? Volg dan onderstaand ...

12
03

De 3FM Serious Talents Kensington, Chef'Special,

17
02

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsbrief OngekendTalent

Meld je band aan, doe mee en
word ontdekt!

Aanmelden