3 knutsel ideeën met ballonnen

In deze blog gaan we het hebben over knutsel ideeën met ballonnen. Want ballonnen kun je niet alleen gebruiken als versiering tijdens een verjaardag of andere feestelijke gelegenheid. Je kunt ballonnen op nog veel meer manieren inzetten. In deze blog zullen we drie verschillende ideeën uitlichten. Je hebt vast nog wel ergens een zakje met ballonnen in de kast liggen. Mocht je geen ballonnen in huis hebben maar wel lekker creatief met ballonnen aan de slag willen gaan, dan kun je eenvoudig en snel online de mooiste ballonnen bestellen bij Slingershop. Haal die ballonnen maar tevoorschijn!

Een leuke kindertraktatie

Een leuke kindertraktatie in de vorm van een luchtballon is zo gemaakt. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn verschillende kleuren ballonnen, papieren bekertjes, stukjes touw en ijslollystokjes. Allereerst blaas je de ballonnen voorzichtig op en leg je er een knoopje in. Maak met een schaar of een mes een klein gaatje in het midden van de bodem van de papieren bekertjes waar het touw doorheen kan. Vervolgens steek je het touw door het gaatje heen en leg je een klein knoopje aan de onderkant van de beker. Bevestig de andere kant van het touw aan de onderkant van de ballon. Pak nu vier gekleurde ijslollystokjes en plak deze aan de binnenzijde van de beker, net onder de rand en zorg ervoor dat er ongeveer evenveel ruimte zit tussen alle vier de stokjes. Deze stokjes moeten de touwen voorstellen waarmee de ballon van de luchtballon aan het mandje vast zit. Vul het bekertje met lekker snoepjes of een heerlijk mandarijntje en je kindertraktatie is klaar!

Papier-maché figuren

Papier-maché figuren zijn een echte klassieker onder het knutselen. Wie heeft deze leuke figuren niet gemaakt!? Voor het maken van papier-maché figuren heb je krantenpapier, ballonnen en behangplaksel nodig. Het is eigenlijk heel simpel. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden binnen handbereik hebt en scheur het krantenpapier alvast in kleine stukken. Blaas vervolgens een ballon op en strijk deze helemaal in met behangplaksel. Plak daarna de stukjes krantenpapier op de ballon. Strijk de beplakte ballon nogmaals in met behangplaksel en plak er een nieuwe laag krantenpapier op. Herhaal deze stappen nog enkele keren. Vervolgens is het zaak dat je het geheel goed laat drogen. Pas wanneer het krantenpapier volledig is opgedroogd en uitgehard kun je de ballon voorzichtig kapot steken met bijvoorbeeld een kleine naald. Daarna kun je je papier-maché figuur nog bijknippen en verven of op een andere manier versieren. Laat je creativiteit de loop en maak bijvoorbeeld een kip of een leuke spaarpot.

Zelfgemaakte stressballen

Zelf stressballen maken is helemaal niet zo moeilijk als het misschien klinkt. Vul een ballon met zand, meel of rijst. Het beste kun je hiervoor een klein trechtertje gebruiken die je in de opening van de ballon steekt. Zo kun je het vulmateriaal makkelijker in de ballon krijgen. Leg vervolgens een knoopje in het uiteinde van de ballon en zorg ervoor dat deze goed vastzit. Ben je bang dat de ballon zal knappen en je hele woning onder het zand, het meel of de rijst zal komen te zitten? Wees niet bang, want je kunt heel eenvoudig een tweede ballon of zelfs derde ballon om de gevulde ballon doen. Zo weet je zeker dat je zelfgemaakte stressbal niet per ongeluk kapot zal gaan!