3 manieren om ervoor te zorgen dat je voldoende water drinkt op je werk

Voldoende water drinken is ontzettend belangrijk. Wanneer we onvoldoende water binnenkrijgen op een dag, kan ons lichaam minder goed functioneren. Ook kunnen we last krijgen van allemaal vage en minder vage klachten. Hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid en concentratieproblemen lijken op het eerste gezicht onschuldige symptomen. Iedereen heeft wel eens een keer last van vermoeidheid of hoofdpijn. Toch kunnen deze klachten op den duur erger worden wanneer je je vochtbalans onvoldoende op peil houdt. Uitdroging ligt dan op de loer met klachten als lusteloosheid, verwardheid en zelfs flauwvallen. Des te belangrijker dus dat je dagelijks voldoende water drinkt. Vooral op het werk wil het er nog wel eens bij inschieten. Daarom geven wij hieronder drie manieren om ervoor te zorgen dat je voldoende water drinkt op je werk. Lees snel verder!

Zet een (gevulde!) waterfles op de hoek van je bureau

Een eerste goede stap is om een waterfles op de hoek van je bureau te zetten. Natuurlijk wel een met water gevulde, want lucht alleen hydrateert helaas niet! Het is namelijk gebleken dat mensen sneller naar hun waterfles grijpen dan naar een glas water. Bovendien heb je een glas water vaak met enkele slokken leeg, terwijl een waterfles over het algemeen een grotere inhoud heeft. Hierdoor drink je automatisch meer. Zo kom je met gemak aan die 1,5 tot 2 liter water per dag! We snappen het dat het veel lekkerder drinkt uit een gepersonaliseerde waterfles dan uit zo’n standaard exemplaar. Gelukkig behoort waterflessen bedrukken vandaag de dag ook tot de mogelijkheden.

Voeg desnoods een lekker smaakje toe

Ben je niet zo’n fan van water? Voeg dan desnoods een lekker smaakje toe. Dit kun je op meerdere manieren doen. Zo kun je naar de supermarkt rennen voor een fles (suikervrije) siroop en hier een scheutje van door het water mengen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om vers fruit in schijfjes of blokjes te snijden en deze aan het water toe te voegen. Schijfjes citroen, sinaasappel en/of kiwi kunnen het water net een tikkeltje sprankelender maken. Hetzelfde geldt voor blokjes watermeloen of enkele frambozen. Zo kun je op een gezonde, maar lekkere manier genieten van jouw glas water.

Zet een alarm of herinnering op je telefoon

Lukt het je na het opvolgen van bovenstaande twee tips alsnog niet om voldoende water te drinken? Dan is de laatste optie om een alarm of herinnering op je telefoon te zetten. Je kunt hiervoor de standaard wekkerfunctie gebruiken, maar er bestaan ook speciale apps die je vanuit de appstore op je telefoon kunt installeren. Zoals de app ‘waterherinnering’ bijvoorbeeld. Deze gratis app geeft een seintje zodra het tijd is om wat te drinken en houdt bovendien bij hoeveel je al in totaal hebt gedronken en of je dus op schema ligt. Ideaal!