3 tips om het sporten voortaan wél vol te houden!

Ben jij iemand die bijna ieder jaar wel een keer begint met sporten en dit slechts een blauwe maandag weet vol te houden? Dan sta je hier zeker niet alleen in. Ieder jaar gooien honderden mensen het bijltje erbij neer en vervallen weer terug in hun oude (ongezonde) levensstijl. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Het is immers zonde als je al je energie en geld in het sporten steekt en hier vervolgens niets meer mee doet.

Benieuwd hoe je het sporten voortaan wél volhoudt? Maak dan gebruik van de volgende drie nuttige tips.

1.      Doe iets waar je echt van geniet

Een abonnement op een sportschool in Nijmegen, hardlopen, tennissen, voetballen of hockey. Mogelijkheden in overvloed als je besluit meer te willen bewegen. Het is echter wel belangrijk dat je voor iets kiest waar je echt van geniet. Het is vrijwel onmogelijk om iets vol te houden als je telkens met tegenzin op pad gaat. Wanneer je plezier ervaart in het sporten, wordt het veel gemakkelijker om je hier voor de volle honderd procent voor in te zetten.

Heb je geen idee welke sport bij jou past? Vraag dan verschillende proeflessen aan bij jou in de buurt. Ook bij een sportschool naar keuze kun je vaak eerst enkele keren gratis mee kijken, voordat je beslist daadwerkelijk een abonnement te nemen. Op die manier weet je zeker of dit echt iets voor jou is.

2.      Wees realistisch

Veel mensen hebben te hoge verwachtingen van de vooruitgang die zij zullen boeken die eerste weken. Het valt dan ook vies tegen als het veel langer duurt voordat zij resultaat gaan zien. Dit kan genoeg zijn om op te geven. Zonde, want het lichaam heeft echt tijd nodig om aan de nieuwe levensstijl te wennen. Je bent niet binnen één dag topfit. Dit kan maanden tot jaren duren. Maar hoe langer je volhoudt, hoe meer resultaat je zult gaan zien.

Probeer daarom zoveel mogelijk realistische doelen te stellen. Vraag hierbij eventueel om hulp van een (ervaringsdeskundige). Zo weet je ongeveer wat je kunt verwachten en zal je minder snel de handdoek in de ring gooien.

3.      Plan tijd vrij om te sporten

“Ik ben veel te druk om te sporten!” Een veelgehoord excuus. Maar is dat wel werkelijk zo? Je maakt immers ook tijd vrij om lekker op de bank te zitten, te kletsen met vrienden of simpelweg te eten. Je voorziet dagelijks in de eerste levensbehoeften, maar hier valt sporten niet onder. Gek eigenlijk, want bewegen is eigenlijk ook een prioriteit voor het lichaam. Daarom is het goed om dit net zo in te plannen als je dagelijkse eetmomenten. Al is het maar een half uurtje per dag. Er is altijd wel een moment vrij te maken. Bijvoorbeeld door extra vroeg op te staan of tussen het werk door even een half uurtje te gaan sporten. Als je echt wilt, moet dit lukken. Schrijf het de eerste weken dik in je agenda en hou je hier consequent aan. Uiteindelijk wordt het routine en zal je merken dat het steeds gemakkelijker wordt om je aan dit trainingsschema te houden.