white plastic chairs and tables in white room
Photo by Polina Zimmerman on Pexels.com

5 tips voor het inrichten van een kantoor

De inrichting van een kantoor is niet iets wat je even in één dag bedenkt en realiseert. Er komt best wel wat bij kijken. Zeker omdat we tegenwoordig steeds meer en hogere eisen stellen aan onze werkplek. Zo moeten we voldoende werk- en bewegingsruimte hebben, moet er de mogelijkheid zijn om ons af te zonderen, en worden we het liefst ook nog eens geprikkeld en geïnspireerd door onze omgeving. Daarom hebben we hieronder vijf tips voor je op een rijtje gezet voor het inrichten van een kantoor. Veel leesplezier!

Tip 1: Kies voor ergonomisch verantwoorde meubelen

Omdat we dagelijks veel tijd doorbrengen op kantoor en hierbij ook nog eens veel stil zitten achter onze computer, is het belangrijk om goed na te denken over de meubelen. Je wilt immers voorkomen dat je werknemers last krijgen van RSI of andere lichamelijke klachten. Kies daarom voor ergonomisch verantwoorde meubelen die aan de Arbonormen voldoen. Denk aan een verstelbaar zit/sta-bureau en een bureaustoel die helemaal naar wens van de werknemer kan worden aangepast.

Tip 2: Zorg voor een goede luchtkwaliteit en voldoende natuurlijk licht

Een goede luchtkwaliteit is erg belangrijk om klachten als hoofdpijn, duizeligheid, droge ogen en een geïrriteerde keel te voorkomen. Naast een aangename temperatuur moet ook de luchtvochtigheid goed zijn. Niet te hoog, maar ook zeker niet te laag. Zet ventilatieroosters zo veel mogelijk open, zuiver de lucht met luchtfilters en verhoog de luchtvochtigheid met luchtbevochtigers. Ook planten dragen bij aan een aangename en zuurstofrijke omgeving. Ook voldoende natuurlijk licht mag niet ontbreken.

Tip 3: Creëer mogelijkheden om in rust te kunnen werken

Er wordt steeds vaker gekozen voor een open kantoortuin, omdat dit gewoon erg praktisch is. Je kunt zo makkelijk met elkaar overleggen. Om toch in rust te kunnen werken, aan een belangrijke taak bijvoorbeeld, is het verstandig om afzonderlijke ruimtes hiervoor in te richten. Kortom: creëer mogelijkheden om in rust te kunnen werken. Het is natuurlijk ook mogelijk om het om te draaien en vergaderruimtes en belcellen te maken zodat er in de kantoortuin zelf in alle rust gewerkt kan worden.

Tip 4: Zorg voor ontspanning en vertier tussen het werken door

Ontspanning en vertier tussen het werken door dragen bij aan het werkgeluk van werknemers. Ze worden hierdoor productiever en gaan met meer plezier naar hun werk toe. Ontspanning en vertier kun je op verschillende manieren aanbieden. Een pooltafel, tafeltennistafel of dartbord vallen altijd wel goed in de smaak.

Tip 5: Laat je kantoor door professionals inrichten

Vind je het na het lezen van bovenstaande tips nog steeds lastig om een goede inrichting van je kantoor op papier te krijgen? Laat dan je kantoor inrichten met Desko. De specialisten gaan graag samen met jou om tafel om jouw wensen en verwachtingen te vertalen in een duurzame en praktische kantoorinrichting.