5 woontips waar je wél wat aan hebt

Je brengt het grootste gedeelte van je leven in je eigen huis door. Nu steeds meer mensen thuiswerken, komen we er allemaal achter: het is belangrijk om je huis goed in te richten. Het  inrichten van je huis is heel persoonlijk. Wil je energie krijgen van je huis? Of wil je er juist tot rust komen?

Maak een moodboard

Begin met een moodboard maken. Verzamel afbeeldingen, foto’s of filmpjes van huizen en stijlen die jij zelf mooi vindt. Maak een overzicht van de dingen die bij je passen en begin met het ontwikkelen van jouw stijl. Je kunt Pinterest gebruiken of ouderwets aan de slag gaan met een stapel tijdschriften. Doe wat het beste bij jou past.

Staar je niet dood op één stijl

Er zijn enorm veel woonstijlen waaruit je kunt kiezen. De woonbladen staan vol met leuke, uitgedachte ideeën die je zo over kunt nemen. Ga je voor een stoere industriële look met aluminium jaloezieën? Of houd je meer van een Scandinavische stijl? Kies vooral wat je leuk vindt en waar je zelf blij van wordt. Er is niemand die zegt dat je geen twee stijlen mag combineren, of zelfs drie.

Bepaal de stijl per ruimte

Kies er zelf voor om je hele huis in één stijl in te richten, of kies je stijl per ruimte. Elke ruimte in je huis heeft een ander doel. De zachte stijl van je woonkamer hoef je natuurlijk niet door te trekken in je mancave. Elke ruimte mag op zichzelf staan en het is leuk om hier mee te spelen.

Kies praktisch

Heb je weinig tijd om schoon te maken? Of heb je een dodelijk effect op planten? Dan zijn sommige stijlen misschien niet heel geschikt voor jou. Wil je toch een stijl die minder goed bij je past, ga dan opzoek naar een middenweg. Kies voor meubels op hoge poten zodat je een robot stofzuiger rond kunt laten rijden. Of voeg stiekem wat nep planten toe aan je Urban Jungle, niemand heeft het door.

Gooi alle regels overboord

Jij bent de baas. Word je vrolijk van een huis vol souvenirs die totaal niet bij elkaar passen? Ben je helemaal verliefd geworden op die donkere kleur, maar is je kamer te klein? Vergeet alle regels en begin je eigen stijl. Een donkere muur maakt de ruimte kleiner, maar ook knusser. En al die spullen die niet goed bij elkaar passen? Dat heet tegenwoordig gewoon ‘Bohemian’. Aan het einde van de dag is het belangrijk dat jij je goed voelt in je eigen huis.