Alles over kruiden en specerijen

Kruiden en specerijen zijn onmisbaar in iedere keuken! In Nederland gebruiken we eigenlijk vooral peper en zout, terwijl andere kruiden en specerijen zoveel meer smaak geven! Naast dat het meer smaak geeft, zijn ze ook nog eens gezond! Wil je meer weten over kruiden en specerijen? Lees er in deze blog alles over.

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?

Kruiden en specerijen geven allebei meer smaak aan je eten. Toch zit er wel degelijk een verschil hiertussen! Specerijen worden gemaakt in een tropisch klimaat met warme temperaturen. Het is vaak gemaakt van gedroogde bollen, schors, bloemknoppen, vruchten, wortels en zaden. Kruiden daarentegen worden gemaakt in een gematigd klimaat. Kruiden zijn over het algemeen afkomstig van de stengels en bladeren van een kruidachtige groene planten.

Welke kruiden en specerijen moet je in huis hebben?

Er zijn ontelbaar veel kruiden en specerijen die je kunt gebruiken om je eten meer smaak te geven. Wij kunnen begrijpen als onervaren kok dat het niet altijd even makkelijk en overzichtelijk is om een keus te maken tussen deze kruiden en specerijen. Wij adviseren om de volgende kruiden standaard in huis te hebben: kruidnagel, gember, peterselie, salie, rozemarijn, kurkuma, dille, komijn, venkel, basilicum en tijm. Deze kruiden en specerijen kun je gebruiken van zoete recepten tot pittige maaltijden en geven gegarandeerd meer smaak aan jouw maaltijd!

Goed voor je gezondheid en genezing

Wist je dat kruiden en specerijen ook nog eens erg gezond zijn? Ze bevatten veel vitaminen en mineralen en leveren veel voedingsstoffen aan je lichaam. De werking verschilt per type kruid of specerij. Zo geeft kaneel, koriander en mosterdzaad je metabolisme een boost, is oregano een sterke antioxidant en helpt kruidnagel tegen kiespijn.

Kruiden van hoogwaardige kwaliteit  

Hoe hoger de kwaliteit van de kruiden is, hoe meer smaak het geeft en hoe beter het is voor je gezondheid en je lichaam. Kruiden en specerijen van hoge kwaliteit vindt je niet altijd in de winkel, maar online is er genoeg aanbod! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Naturaplaza. Zij hebben een ruim aanbod aan hoogwaardige kruiden en specerijen.