2019's beste soundbars op een rij

Beste Soundbar in 2019 – Beste Soundbars op een rij

Veel mensen zijn met de Top2000 het nieuwe jaar ingegaan. Hoe gaaf zou het zijn als je in december 2019 alle muziek kan luisteren, maar dan via een soundbar? Met een goede kwaliteit aan muziek ervaar je een echte muzikale beleving.

Wat is een soundbar?

Een soundbar is een balk met een luidspreker die het geluid van je radio en televisie kan vervangen. Het interne geluid uit een (platte)televisie is namelijk niet altijd om over naar huis te schrijven. De soundbar kan je vaak onder of boven je televisie plaatsen en kan soms net zo breed zijn als je televisie.

In een soundbar zit een digital sound processing (DSP) waardoor de boxen zo worden aangestuurd dat het lijkt alsof je aan de voorkant, achterkant en in het midden van de kamer een box hebt staan. Hierdoor creëert een soundbar deels een surround-ervaring. Ze verbeteren de geluidskwaliteit van je televisie, maar als je een volledige surround ervaring wil hebben, moet je toch echt meerdere boxjes in huis hebben of een ander systeem gebruiken, aldus de consumentenbond.

Toch is een soundbar een hele goede oplossing om thuis je geluid te verbeteren. Muziekliefhebber? Dan kun je nu via de soundbar muziek luisteren. Film- en serieliefhebber? Bekijk jouw favoriete films en series nu met het beste geluid.Heb je geen SmartTV waar je netflix of radio op kan afspelen? Daar heb ik een tip voor! Voor nog geen veertig euro maak je jouw televisie ‘smart’ met een Google ChromeCast. Dit kleine apparaatje kan jouw laptop of tablet draadloos verbinden met je televisie mits je een USB-aansluiting in je televisie hebt waar je de ChromeCast in kan doen.

Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een soundbar?

Het is heel belangrijk dat je goed onderzoekt welke aansluitingen er in jouw televisie zit en welke soundbar hier het beste bij past. Er zijn zelfs draadloze soundbars die op bluetooth of wifi werken, maar dan moet jouw televisie dit uiteraard ook kunnen! Daarnaast is het ook belangrijk dat je nadenkt waar je jouw soundbar plaatst bij de de tv en hoe je het geluid instelt.

Yamaha Soundbar YSP-2700

Volgens de consumentenbond is de Yamaha soundbar YSP-2700 met een 8.1 het beste uit de test gekomen. Als je echt wilt investeren in een goede soundbar, is dit zeker een goede optie! Deze soundbar heeft een aparte subwoofer en via een app kan je van alles regelen rondom de soundbar. Aan muziek geen gebrek want de soundbar kan met spotify verbinden. Ook heeft de soundbar nog drie HDMI-ingangen waardoor je de spelcomputer en andere apparaten kunt aansluiten.

LG SK9Y

Met een 7.7 is de soundbar LG SK9Y een goedkoper alternatief voor die van Yamaha. De bar scoort 0,3 punten minder op geluidskwaliteit en heeft maar 1 HDMI ingang. Verder is het apparaat te bedienen met een app en kan je hier van alles mee.

Beste Koop Soundbar in 2019: Denon Heos Home Cinema

Als beste koop is de Denon Heos home cinema een soundbar om over na te denken! Met een 7.3 is de prijs en kwaliteitverhouding erg goed. Het installeren is wel lastig dus hiervoor zou je hulp nodig kunnen hebben als het zelf niet lukt. Ook deze bar heeft een losse subwoofer en is te bedienen met een app. Het heeft geen afstandsbediening en er worden ook geen wandbeugels meegeleverd om hem aan de muur op te hangen. In tegenstelling met de voorgaande soundbars is dit wel het geval. Mocht je al van te voren weten dat je jouw soundbar niet wil ophangen, dan is dit zeker een goede optie.