Beter slapen dankzij slaapmedicatie

’s Nachts wakker in bed liggen terwijl je een drukke dag voor de boeg hebt is erg vervelend. Helaas kent iedereen dit probleem wel. Maar het wordt pas echt vervelend wanneer het je regelmatig overkomt. Er zijn zelfs mensen die eigenlijk elke nacht slecht in slaap komen. Een tweede slaapprobleem is niet door kunnen slapen. Gedurende de nacht word je meerdere malen wakker zonder duidelijke aanleiding. Wanneer je last hebt van een van deze twee problemen is het zaak om er zo snel mogelijk voor te zorgen dat jij weer geniet van een volwaardige nachtrust. Slaapmedicatie is in verschillende vormen beschikbaar.

Je haalt meer uit het leven met een goede nachtrust

Wanneer je slecht slaapt heb je de dag erop weinig energie. Taken voelen zwaarder, je bent minder gelukkig en ziet overal als een berg tegenop. Het liefst kruip je zo snel mogelijk weer je bed in. Maar ’s avonds treedt hetzelfde probleem weer op: het is onmogelijk om de slaap te vatten. Het is zaak om deze cirkel te doorbreken. Want een slechte nachtrust heeft een enorme impact op de kwaliteit van leven.

Waarom kan ik ’s nachts niet slapen terwijl ik overdag moe ben?

Mentale oorzaken liggen dikwijls ten grondslag aan een slechte nachtrust. Je hebt het bijvoorbeeld erg druk op je werk. Hierdoor raak je overspannen. Zelfs ’s avonds en ’s nachts pieker je over problemen die op professioneel vlak op je afkomen. Hetzelfde geldt uiteraard voor persoonlijke omstandigheden. Die leiden mogelijk tot nog meer stress. Verder speelt nervositeit een negatieve rol voor je nachtrust. Het grote probleem is dat beide klachten elkaar versterken. Want, zoals hierboven beschreven wordt, leidt slecht slapen tot meer stress. In feite zijn je hersenen ’s avonds nog zo actief dat het erg lastig is om in slaap te komen.

Waarom slaapmedicatie de oplossing is voor veel meer dan een slechte nachtrust

Artsen schrijven slaapmiddelen voor wanneer een slechte nachtrust de kwaliteit van leven aantast. Veel medicamenten hebben een kalmerende werking. Ze helpen je dus niet alleen om in slaap te komen, maar ook om overdag meer ontspannen te leven. Je doorbreekt hiermee de cirkel die zichzelf in stand houdt. Helaas zien veel mensen slaapproblemen niet als een reden om contact te zoeken met een arts. Terwijl de impact ervan op je leven wel degelijk groot is. Daarom is het zoeken van professionele hulp absoluut een goed idee wanneer je te weinig slaapt.

Meer weten? Dit zijn de zwaarste slaappillen die een arts voorschrijft.