De beste budgetlaptops van 2019

Een veel gehoorde uitspraak is dat kwaliteit geld kost. Maar dat hoeft in het geval van laptops niet per definitie zo te zijn. De techniek ontwikkelt zich snel. Laptops worden ieder jaar weer een beetje sneller, mooier en beter. Juist daardoor kun je ook al hele goede laptops kopen voor een mooi prijsje. We zetten de beste budgetlaptops van 2019 voor je op een rij!

Acer Spin 1

Eén van de toppers die dit jaar op de markt is gekomen, is de Acer Chromebook Spin 11. Deze laptop is ‘convertible’. Wat betekent dat je het scherm achterover kunt klappen en het apparaat ook als tablet kunt gebruiken. De Spin 11 is robuust en kan wel tegen een stootje. Letterlijk. De laptop is tot op zekere hoogte bestand tegen vallen, stoten en water. Dat maakt het een perfect exemplaar voor kinderen en mensen die veel onderweg zijn, zoals backpackers. Bovendien kost ‘ie maar een kleine 300 euro.

Asus Chromebook C523

Experts prijzen de Asus Chromebook C523 vanwege zijn design en 1080p touchscreen. Bovendien gaat de accu tot wel 10 uur mee, belooft Asus snelle prestaties en is het de eerste laptop van zijn soort met een NanoEdge-ontwerp. Daardoor wordt multitasken eenvoudiger en komt entertainment meer tot leven. Mede door het relatief grote scherm (15,6-inch) dat je krijgt voor de lage adviesprijs van 469 euro, wordt deze laptop ‘een uitzonderlijk goede koop’ genoemd.

Lenovo IdeaPad 320S

Lenovo is flink in opkomst op de Nederlandse markt. Het merk is vanwege de aantrekkelijke prijzen favoriet bij veel jongeren. De Lenovo IdeaPad 320S heeft een stevig frame, werkt snel en ziet er ook nog eens goed uit! Het enige minpunt is dat het scherm van relatief lage resolutie is. De kleurechtheid laat daardoor bijvoorbeeld te wensen over. Waarom deze laptop toch in het rijtje thuishoort? Er zijn maar weinig Windows 10-laptops die zó goed hun werk doen voor een prijs van nog geen 500 euro.

Acer Swift 1

De Acer Swift 1 is voorzien van een metalen behuizing, een stevig toetsenbord en een solide trackpad. Het scherm is 13,3 inch groot en Full HD IPS. Met zulke kenmerken zou je in niet denken dat je ‘m voor een schappelijk prijsje kunt aanschaffen. Maar niets is minder waar: deze laptop kost minder dan 400 euro. Het enige waaraan je merkt dat het een budgetlaptop is, is zijn motor. Maar als je hem gebruikt voor dagelijkse taken, zoals tekstverwerken, internetten en films kijken, dan is er helemaal niets mis mee!

HP 250 G5

Voor een paar tientjes meer koop je de HP 250 G5. Een van de betere laptops in de budgetcategorie. Qua design is het misschien niet de mooiste laptop in dit rijtje, maar qua prestaties is het weldegelijk een goede optie. Het i3-model kost zo’n 435 euro en is geschikt voor dagelijkse taken. Wil je wat meer power? Bijvoorbeeld om foto’s te bewerken, video’s te editten of te gamen. Dan kun je voor 200 euro meer voor de i5-variant gaan.

Laptops vergelijken

Als je investeert in een laptop, wil je er natuurlijk de garantie dat je de allerbeste koop hebt. Maak gebruik van een prijsvergelijkingswebsite om er zeker van te zijn dat je een laptop aanschaft voor de laagste prijs. Bigshopper werkt bijvoorbeeld heel handig. Je voert het type laptop dat je wilt in en de website speurt het wereldwijde web voor je af, op zoek naar de allerbeste aanbiedingen. Krijg je die met één druk op de knop te zien! Zo weet je zeker dat je niet alleen de beste laptop weet te versieren, maar ook nog eens voor de beste prijs.