De beste keuzes voor verduisterende raamdecoratie

Er zijn verschillende voordelen op het gebied van verduisterende raamdecoratie. Vaak is dit een vereiste voor in de slaapkamer maar ook in andere woonruimtes zijn verduisterende raamdecoratie fijn om te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je overdag een film wil kijken in de woonkamer is het wel zo fijn dat het donker is. Daarnaast zorgt een donkere slaapkamer juist voor een betere nachtrust. Het is erg handig wanneer je langer wilt doorslapen en vaak isoleert het de slaapkamer ook goed. Het verduisteren van je raam kan met verschillende vormen van raamdecoratie. In dit blog vertellen we je meer over welke raamdecoratie het beste is om je kamer zo goed mogelijk te verduisteren.

Shutters voor verduistering in een handomdraai

Shutters zijn binnen luiken die vaak van hout worden gemaakt. Ze beschikken over verstelbare, horizontale lamellen die naar wens gekanteld kunnen worden. Hierdoor kan je zelf de juiste mate van lichtinval en privacy bepalen. Je kan de lamellen in afzonderlijke delen kantelen en de luiken kunnen op diverse manieren worden geopend/weggeklapt. Daarnaast zijn shutters makkelijk in onderhoud en erg praktisch. Bovendien kan je shutters kopen in veel verschillende uitvoeringen. Je kan zelf de kleur en het materiaal van de shutters bepalen waardoor er voor ieder interieur wel iets te vinden is.

Rolgordijnen voor ultieme verduistering

Rolgordijnen worden vaak gekocht voor ruimtes die verduisterd moeten worden. Wanneer je kiest voor rolgordijnen met een verduisterende stof is een ruimte makkelijke te verduisteren. Wanneer je op zoek bent naar complete verduistering is het handig om te kiezen voor een rolgordijn met zijgeleiding. Door de zijgeleidingslatten ontstaan er geen lichtkieren naast het rolgordijn. Daarnaast zijn rolgordijnen in veel kleuren beschikbaar waardoor er voor ieder interieur wel iets te vinden is.

Verduisterende gordijnen

Een andere manier om een ruimte te verduisteren zijn normale gordijnen. Gordijnen hebben vaak een overlap op een raam waardoor eventuele lichtkieren zoveel mogelijk beperkt kunnen worden. Wel is het handig om gordijnen verduisterend samen te stellen. Dit doe je door voor een verduisterende stof te kiezen die je kamer goed kan verduisteren. Vooral stoffen die een donker kleurenpallet hebben verduisteren je kamer goed. Daarnaast kan je je gordijnen ook laten voeren, het voordeel hiervan is dat de stof dan niet door zonnestralen kan verkleuren. Daarnaast kan het ook voor een mooiere uitstraling zorgen. Andere voordelen van gordijnen is dat ze de kamer goed isoleren in zowel de winter als zomer en ze dempen vaak geluid wat ideaal is voor de slaapkamer. Het nadeel is dat een verduisterend gordijn wel kostbaar kan zijn door de hoeveelheid stof.

Kies voor de juiste verduistering

Met de tips uit dit blog hopen we dat je de juiste raamdecoratie kan kiezen voor het verduisteren van jouw woonruimtes.