De beste tips om je orgasme uit te stellen

Maar liefst 14% van de mannen heeft regelmatig te maken met premature ejaculaties. Dat is vervelend voor hemzelf, maar ook voor z’n partner. Helaas denken veel mannen dat te vroeg klaarkomen iets lichamelijks is. Hierdoor zijn ze onder de veronderstelling dat ze er niets aan kunnen veranderen. Dat is niet waar. Sterker nog, met een aantal praktische tips is het mogelijk om je orgasmes uit te stellen.

Leren om je orgasme uit te stellen

De meeste mannen masturberen met slechts één doelwit voor ogen: zo snel mogelijk klaarkomen. Wanneer je erover nadenkt besef je pas dat je hiermee jezelf feitelijk in de vingers snijdt. Want je leert jezelf aan om zo snel mogelijk tot een orgasme te komen. Terwijl je dat juist helemaal niet wilt wanneer je met een partner in bed ligt. Door op een andere manier te masturberen leer je wel hoe je seks langer volhoudt. Dit wordt de start-stopmethode genoemd. Hiermee stop je met masturberen zodra je voelt dat je bijna klaarkomt. Dit is overigens niet alleen een effectieve methode wanneer je alleen seks hebt. Stop kort met de seks en stimuleer je partner tijdens deze periode op een andere manier. Na een minuut of twee ben je er weer helemaal klaar voor. Je orgasme uitstellen doe je aan de hand van deze tips.

Een condoom zorgt voor een minder intens gevoel

Door te kiezen voor een condoom zijn de prikkels tijdens penetratie net iets minder intensief. Kortom, je wordt minder gestimuleerd zodat je langer doorgaat. Het gebruik van een condoom is wellicht de eenvoudigste manier om je orgasme uit te stellen. Ze hebben dus nog een functie naast het voorkomen van een zwangerschap en het bestrijden van de verspreiding soa’s.

Rustig ademhalen om je orgasme uit te stellen

Wanneer je opgewonden bent ga je steeds sneller ademhalen. De frequentie van je hartslag gaat eveneens omhoog. Deze twee effecten laten je lichaam geloven dat en orgasme aanstaande is. Het effect werkt twee kanten op. Dat betekent dat je een orgasme uit kunt stellen door langzamer adem te halen. Je hartslag heb je uiteraard niet direct onder controle. Maar die is wel verbonden met de snelheid van je ademhaling. Probeer tijdens seks dus te letten op je ademhaling en deze niet te veel te versnellen. Na enige oefening is dit een uitstekende methode om permanent af te zijn van premature ejaculaties.