De Meest Invloedrijke Sportatleten

De wereld van de sport is enorm. Met tientallen sporten en duizenden atletenishet geen verrassing dat sport zo’n belangrijke plaats inneemt inhetleven van veel mensen. Veel mensen beoefenen hun sport op amateurniveau. Zij doen dit om gezelligheid te hebben, fit te blijven en tijdverdrijf te hebben. Aan de andere kant zijn er mensen die hun sport om andere redenen beoefenen. Professioneel atleet zijn is iets waar velen van dromen, maar wat slechts weinigen bereiken. Wanneer dit echter wordt bereikt, worden deze personen niet alleen in een positie gebracht waarin zij aan enorme lichamelijke eisen moeten voldoen, maar staan zij ook in de belangstelling van het publiek.

Als professioneel atleet heb je mogelijk veel invloed. De topsportsterren kunnen modetrends dicteren, de populariteit van het team bepalen en zelfs jongeren aanmoedigen om hun sport te gaan beoefenen. Hoewel veel sportsterren regelmatig invloed uitoefenen, doen sommigen dat meer dan anderen. Dat gezegd hebbende, hier zijn enkele van de meest invloedrijke atleten in de wereld.

Conor McGregor

Conor McGregor heeft zowel een grote groep fans als critici. Hij werd onlangs door Forbes uitgeroepen tot de sporter met het hoogste inkomen en werd daarmee de eerste mixed martial arts vechter die dat deed. Ondanks een gebrek aan vorm, blijft hij veruit de grootste naam in de sport. Dit komt door de manier waarop hij het niveau van de UFC volledig omhoog heeft gebracht. Door zijn capriolen en virale knock-outs werd hij al snel een van de grootste en invloedrijkste sportsterren ter wereld, wat de MMA-wereld ten goede kwam. Hij heeft duizenden mensen over de hele wereld beïnvloed om betrokken te raken bij gevechtssporten. Hij heeft dit gedaan door geld te doneren aan zijn lokale MMA sportscholen in Ierland. Naar alles wat uit McGregor’s mond komt wordt door velen goed geluisterd. Hij haalt altijd enorme cijfers voor de UFC, zo leverden beide gevechten tegen Dustin Poirier meer dan 1 miljoen PPV-aankopen op. Zelfs als het gaat om wedden op UFC slaagt de Ier altijd erin om miljoenen aan weddenschappen naar zich toe te trekken, of hij nu de underdog of de favoriet is. Hij beïnvloedt dus niet alleen jonge atleten, maar heeft ook een groot effect op de financiële kant van de sport.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo is waarschijnlijk de meest herkenbare sportster op deze planeet. De Portugese voetballer stond meerdere malen bovenaan de vermogenslijst van Forbes en wordt door velen beschouwd als de beste voetballer van de planeet. Dit supersterrendom heeft van hem een invloedrijke figuur in de sportwereld gemaakt. Zijn sterke werkethiek en uitbundige levensstijl wordt door velen bewonderd. Zijn Instagram posts alleen al zijn genoeg om trends te creëren en merken te verheffen, dankzij zijn 318 miljoen volgers. Met zo’n groot aantal volgers is het makkelijk te concluderen dat de Juventus-spits een zekere invloed heeft in de sportwereld.

Lionel Messi

In de voetbalwereld is Lionel Messi ook een zeer invloedrijke sportster. Als je nietCristiano Ronaldo als de grootste voetballer beschouwt, is de kans groot dat je denkt dat het Lionel Messi is. De Argentijn wordt door velen beschouwd als de beste voetballer ooit, en als je hem hebt zien spelen is het moeilijk om dit tegen te spreken. Dat niveau van talent is er de oorzaak van dat hij zo’n invloedrijk persoon is geworden. Zijn Instagram-account heeft 236 miljoen volgers, en een recente foto van hem en zijn Copa America-trofee werd de meest gelikete sportfoto in de geschiedenis. Hoewel de frontman van Barcelona niet zo’n uitbundige levensstijl heeft als de andere atleten op deze lijst, is hij toch net zo invloedrijk.