De perfecte raamdecoratie voor jouw woning!

Er zijn verschillende items waar je de sfeer van een ruimte mee bepaalt. Een van de meest belangrijke sfeerbepalende items in een ruimte is het type raamdecoratie. Met raamdecoratie bepaal jij hoeveel licht er door het raam binnenkomt en daarmee dus voor een groot gedeelte de sfeer in een ruimte. Ons favoriete type raamdecoratie is de jaloezie. Binnen de jaloezieën kun je namelijk niet alleen kiezen voor verschillende kleuren, maar ook tussen variërende materialen. Onze favoriet is de houten jaloezie en hieronder vertellen we jou waarom!

De voordelen van jaloezieën als raamdecoratie

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die in een handomdraai kunt instellen zoals jij wilt. Bepaal de lichtinval en doorkijk vanuit buiten eenvoudig met een jaloezie. Jij hebt zelf in de hand hoeveel licht er binnen komt en hoe goed mensen naar binnen kunnen kijken. Wil jij optimaal genieten van het daglicht, maar er wel voor zorgen dat er niemand naar binnen kan kijken? Kantel dan de lamellen naar achteren. Hierdoor komt er nog veel licht binnen terwijl je de inkijk van buiten beperkt.

Lindehout

Jaloezieën zijn verkrijgbaar in aluminium en kunststof maar ook van hout! Houten jaloezieën zijn onze favoriet. Door houten jaloezieën op te hangen, geef je de ruimte een natuurlijke en warme sfeer. Houten jaloezieën zijn niet alleen geschikt voor een landelijk interieur, ook in een modern gestyled huis komen ze goed tot hun recht. Vaak worden houten jaloezieën gemaakt van lindehout. Deze houtsoort is erg recht, licht en is goed te lakken. Dit is belangrijk, want alle houten lamellen worden afgelakt met een UV bestendige lak. Hierdoor blijft de kleur van de houten jaloezieën nog lang mooi. Tevens is lindehout ook niet gevoelig voor vocht. Het is dus zeker mogelijk om houten jaloezieën zelfs in een badkamer op te hangen.

Makkelijk bevestigen
Wist je trouwens ook dat je niet hoeft te boren om houten jaloezieën op te hangen? Wanneer je liever niet in je nieuwe kozijnen boort, kun je ervoor kiezen om speciale klemmen aan te schaffen. Deze bevestig je aan de bovenkant van het raam waarna je eenvoudig de houten jaloezieën kunt bevestigen zonder te boren. Bekijk online de mogelijkheden en wie weet plaats jij binnenkort jouw nieuwe houten jaloezieën!