De toekomst van Ethereum en Web 3.0

Vaak stellen mensen de vraag; Wat is Ethereum? Ethereum is ’s werelds eerste en grootste gedecentraliseerde, open-source blockchain platform voor slimme contracten en cryptocurrencies. Maar wat is de toekomst van het platform met Web 3.0 aan de horizon? In dit artikel onderzoeken we wat deze technologie zou kunnen betekenen voor Ethereum en wat het zou kunnen wat Ethereum vandaag de dag nog niet kan.

De Ethereum virtuele machine (EVM)

De Ethereum Virtual Machine (EVM) is de rekenmachine die ERC-20 tokens voorziet van hun gedecentraliseerde eigenschap. Het registreert elke handeling gedurende de gehele transactie van een individu op de blockchain waardoor transacties beschermd zijn tegen fraude.

Hoe Ethereum inkomsten verdeelt aan de community

De Ethereum Foundation geeft het grootste deel van hun Ethereum aan de community. Ze hebben non-profit organisaties opgericht, zoals The Ethereum Foundation en Web3 foundation, die mensen in het ecosysteem in staat stellen om presentaties of infosessies te organiseren. Ze hebben ook evenementen waar ze mensen inlichten over wat er in de industrie gebeurt. Deze non-profits informeren iedereen, van ontwikkelaars en ondernemers tot mensen die net beginnen met het investeren in cryptocurrencies.

Wat is Web 3.0?

Het doel met Web 3.0 is om een gedecentraliseerd internet te creëren waar geen enkel bedrijf of persoon het kan controleren. Contentmakers zullen alleen content publiceren die voldoet aan de behoeften van de gebruikers, niet wat de grote big tech bedrijven ten goede komt.

Hoe Web 3.0 de wereld en Blockchain zal veranderen?

Blockchain technologie is zonder twijfel verbazingwekkend en een van de meest interessante ontwikkelingen van het moment. Het biedt veel voordelen, maar er zijn ook enkele nadelen. Daarom proberen sommige bedrijven Web 3.0 uit te lanceren, dat direct gekoppeld zou zijn aan de blockchain (geen taalbarrières of verschillende applicaties nodig) en het gemakkelijker zal maken om blockchainprojecten uit te maken.

Toekomst van Ethereum in Web 3.0

Het Ethereum-netwerk zou in staat kunnen zijn om Bitcoin in te halen in marktkapitalisatie en transactievolume. Het Ethereum netwerk is op dit moment qua marktkapitalisatie ongeveer de helft van Bitcoin. Experts voorspellen wel dat met de lancering van Ethereum 2.0 en de wereldwijde doorbraak van Web 3.0 deze verhoudingen wel eens zouden kunnen omdraaien. De toekomst zal dit echter uitwijzen. Sommige voorspellingen verwachten dat cryptocurrencies sommige traditionele betaalmethodes zullen vervangen, terwijl anderen de toekomst van blockchain technologie op dit moment onduidelijk vinden.

Waar kun je Ethereum kopen?

Wil je beginnen met investeren in cryptocurrencies om gebruik te kunnen maken van deze nieuwe ontwikkelingen? Start met het kopen op een bekroond handelsplatform zoals Anycoin Direct, waar je veilig verschillende munten kunt aankopen.