De weg op met slecht zicht: belangrijke tips

De weg op met slecht zicht, soms is het onvermijdelijk. Rijden met slecht zicht kan een gevaar zijn voor jezelf en medeweggebruikers. Je hebt met slecht zicht veel meer kans om schade te rijden. Ook al ken je de weg in je buurt wel, je moet altijd het overzicht hebben op de weg en in de straat. Stel er rent ineens een kat over de weg, een kind schopt de bal per ongeluk over het hek de weg op of je ziet een fietser over het hoofd. In deze blog lees je hoe je het beste kunt handelen in onderstaande scenario’s.

1. Beslagen ruiten

Het vriest, je moet snel naar je werk en je hebt net je auto ijsvrij gemaakt. Vaak duurt het nog wel een paar minuten voor je ruiten ook niet meer beslagen zijn. Je zet de airco aan en je weet dat het harder gaat als je in een rijdende auto zit. Toch is het verstandig om nog even vijf á tien minuten langer te wachten. Ten eerste is het onveilig en ten tweede kan het je een boete opleveren. Dat is toch altijd zonde geld! Je kunt beslagen ruiten ook afnemen met een speciale droogdoek, zodat je sneller op weg kunt.

2. Onvoorspelbaar weer

Weersomstandigheden zoals hele harde regen, hagel of sneeuw kunnen ook voor slecht zicht zorgen. Zorg altijd dat je ruitenwissers naar behoren werken om het slechte zicht zo veel mogelijk te beperken. Ook mist is een weerselement dat slecht zicht kan veroorzaken. Net zoals een laagstaande zon. Je kunt hier weinig tegen doen, maar een zonnebril vast in de auto leggen is altijd een goed idee. Maak ook zeker gebruik van de zonneklep. Pas te allen tijde je snelheid aan de weersomstandigheden aan.

3. Vieze ruiten

Vieze ruiten zijn funest voor goed zicht. Helemaal als je in het donker tegenlicht hebt of als de zon er overdag op schijnt. Zorg dus altijd dat je ruitenvloeistof is bijgevuld. Daarnaast is het belangrijk om met het wassen en stofzuigen en schoonmaken van je auto, om de ruiten goed schoon te maken met glasreiniger. Vergeet ook de binnenkant niet!

Sluit een autoverzekering af

Een autoverzekering is verplicht in Nederland. Je moet minimaal WA verzekerd zijn. Een autoverzekering afsluiten kan handig online via bijvoorbeeld InShared. Deze partij doet alles online, zodat ze de premies zo laag mogelijk kunnen houden. Dit gaat echter niet ten koste van de service. Ze zijn goed bereikbaar en hebben handige informatieve blogs op hun website staan. Voor vragen is hun klantenservice ook altijd bereikbaar.