Deze 9 nieuwe topfilms en series op Netflix zijn echte aanraders

Netflix heeft de afgelopen dagen een flinke lading aan nieuwe films en series aan zijn aanbod toegevoegd. Wij hebben de nieuwe titels voor je bekeken, en er pareltjes tussenuit gepikt die je niet mag missen.

Grimm (2013) – 6 seizoenen

Oké, het Amerikaanse fantasy-sausje moet je kunnen hebben, maar mits je daar doorheen prikt kan Grimm een verslavende hobby worden. We zien hoe rechercheur Burkhardt normale en nietsvermoedende burger behoedt voor de chaos die monsters potentieel kunnen veroorzaken. Monsters en fantasiebeesten uit de bekende sprookjes van Grimm, uiteraard.

The Blacklist (2013) – 5 seizoenen

De kans is groot dat je al midden in The Blacklist zit, zeker met alle promotie die de serie de afgelopen jaren op de Nederlandse televisie kreeg. Seizoen vijf was al op RTL en Videoland te checken, dus diehard fans hebben hier helaas niks om te bingen. Die kijken uit naar het zesde seizoen, dat later dit jaar van start zal gaan. Voor nieuwkomers heeft Netflix nu een mooie verrassing waarmee ze al bingende helemaal bij kunnen zijn alvorens seizoen zes van start zal gaan.

The Bridge (2013), 4 seizoenen

De afgelopen maanden waren een ware achtbaan van fans van The Bridge. De eerste drie seizoenen van de verslavende Scandinavische serie verdwenen onlangs plotseling van de streamingdienst. Nu zijn ze terug, tevens gepaard met het nieuwe vierde seizoen. Het contract dat Netflix had liep af, waardoor de producent en de streamingdienst opnieuw rondom de tafel moesten gaan. Gelukkig is de uitkomst goed nieuws voor fans. Je kunt alle seizoenen dus nu weer checken op Netflix. Het vierde seizoen is overigens het laatste seizoen van de serie, dus het is een mooi rond verhaal waar je zonder angst voor eeuwige uitrekkerij aan kunt beginnen.

Gotham (2014), 4 seizoenen

Bruce Wayne en Jim Gordon hadden ook een leven voor de gebeurtenissen uit de Batman-films en comics. Gotham gaat over die tijd, en begint juist bij de dood van de ouders van de kleine Bruce. Hoe hij vervolgens langzaam Batman werd, ontdek je in deze hitserie. Ook Jim Gordon maakt dingen mee die zijn leven voor altijd zullen veranderen. Verwacht geen tienerdrama a la Arrow en The Flash: Gotham is een grimmig cadeautje voor Batman-fans. Nu kun je ook seizoen vier checken op Netflix. Het vijfde seizoen volgt later dit jaar, en zal het verhaal afronden.

How To Get Away With Murder (2016), 4 seizoenen

How To Get Away With Murder is een vrij onbekende serie, maar de IMDb-score spreekt boekdelen. Deze hitserie scoort daar namelijk een 8.3. Kijkers maken kennis met een professor die een vak geeft over het wegkomen met de perfecte moord. Wanneer ze zelf in een moordcomplot verzeild raakt, moet ze haar kennis opeens in de praktijk brengen.

Conan Without Borders (2018), 1 seizoen

Conan O’Brien is een Amerikaanse televisieheld. De presentator is ondertussen een levende legende dankzij The Tonight Show with Conan O’Brien. In deze nieuwe serie zit hij niet achter zijn desk, maar gaat hij op reis. De comedian en presentator neemt je mee over de grenzen. Zijn kenmerkende humor werkt ook in dit format ontzettend goed, al moet je er wel van houden.

The Paper (2016), 2 seizoenen

Heb jij ooit al eens een Kroatische serie gezien? Wij niet in ieder geval. Deze Netflix Original kan daar verandering in gaan brengen. The Paper is van een indrukwekkend hoog niveau. We zien hoe een bouwmagnaat zijn invloed probeert uit te oefenen door een krant over te nemen. De gevolgen zijn groter dan hij zelf had durven verwachten. Een prachtig stukje acteerwerk en het bewijs dat anderstalige series ook ijzersterk kunnen zijn.

A Series of Unfortunate Events, 3 seizoenen

Dit derde seizoen van A Series of Unfortunate Events bewijst voor goed dat de Netflix Original de vloer aanveegt met de Jim Carrey-film. Dit afsluitende seizoen laat je opnieuw kennis maken met een fantasierijke en stijlvol ontworpen wereld waar de drie Baudelaire-weeskinderen in zijn beland. Hun oom Graaf Olaf heeft het enkel gemunt op hun erfenis. Hij wordt gespeeld door Neil Patrick Harris, die je nog kent uit How I Met Your Mother.

The Amazing Spider-Man ( 2012)

De meningen zijn verdeeld over deze film van Marc Webb, die de trilogie van Sam Raimi opvolgde. Hoe dan ook kun je genieten van spectaculaire actie waarin Andrew Garfield een jonge en gretige Spider-Man speelt. Mooi popcorn-voer voor tussendoor. Niets meer, en niets minder.

Verder kun je ook genieten van: Wayne’s World (1992), Southpaw (2015), Superbad (2007)

Update: wil je een keer wat anders zien dan de bovenstaande lijst, dan zijn de beste lesbische series en films echt een aanrader. Voornamelijk ‘orange is the new black’ is bij onze redactie favoriet. Als je meer in een spirituele bui bent dan is ‘Sense8’ echt uniek en erg indrukwekkend.