Dit zijn de beste horrorfilms van de afgelopen 10 jaar

Je moet ervan houden: Horrorfilms. Ze worden steeds beter, enger en bloediger. Het is geweldig om te zien hoe verschillende thema’s in de horrorfilms gebruikt wordt. Duistere krachten, bovennatuurlijke powers en ook sinistere moordenaars. Kun je erna nog wel goed slapen? We bespreken graag de beste horrorfilms van de afgelopen 10 jaar. Je kunt dan zelf een keuze maken voor jouw volgende horrorfilm.

REC uit 2007 uit Spanje

Deze horrorfilm is opgenomen vanuit het perspectief van de hoofdpersoon. Je volgt het leven door de camera. De cameraman gaat samen met de televisiereporter op bezoek in Barcelona, bij de brandweer. Wanneer de brandweer uitrukt komen ze in een appartement met een virusinfectie. Iedereen die gebeten wordt, veranderd in een bijtgrage maniac, die zeer gewelddadig is. Het zijn er meer dan de twee verwachten. Kunnen ze nog wel uit het gebouw komen? Hoe is het virus er eigenlijk gekomen? Er zijn al meerdere delen van deze films gemaakt.

The Conjuring uit 2013: een bezeten huis

De film gaat over een huis welke bezeten is vol met geesten. Wat is er nu enger? Er gaat een familie van vijf dochters en hun ouders wonen. De hond wil niet naar binnen. De kelder is dichtgetimmerd. Wat zullen ze hier vinden? De volgende dag wordt de hond met vreemde blauwe plekken dood gevonden. De spoken laten zich zien. Een paranormaal team zal ze helpen om te ontdekken wat er aan de hand is. Er zijn weinig digitale effecten en er is een slechte sfeer met oude schrikeffecten in de film.

Insidious uit 2011 met Dalton

Een gezin verhuisd naar een nieuw huis. Ze zijn er volkomen gelukkig totdat Dalton (de zoon) van de trap valt en in een coma komt. Hoe kan dit toch? Er komen al snel meerdere paranormale verschijningen. Ze willen weer gaan verhuizen. Een vriendin van de familie onderzoekt het allemaal. Ze is gespecialiseerd in paranormale zaken. Dalton verlaat zijn lichaam met astrale projectie en raakt verdwaald. De duistere geesten proberen het dan leeg lichaam over te nemen om zo naar de normale wereld te gaan. Doodeng allemaal!

Haute Tension uit 2003: teen slasher film

Wanneer je van ouderwetse slasher films houdt dan moet je deze kijken. Het gaat hier om een psychopaat welke mensen vermoord. Het is een zeer gewelddadige versie. Twee vriendinnen bezoeken de familie. IN de nacht belt er iemand aan en de vader opent de deur. Hij had het beter niet kunnen doen. Hij begint te moorden en ontvoert Alex. Maria zal hem proberen te bevrijden. Wie is eigenlijk de moordenaar? Komen ze erachter? De film is gemaakt vol gruwelijke verminkingen.

The Cabin in the Woods uit 2012 vol met satire

Het is een satirische horrorfilm welke vol zit met clichés. Er zijn vijf studenten welke in een weekend naar een hut in het bos gaan. Natuurlijk direct al fout. In de kelder vinden ze een grote collectie van boeken met spreuken. Er worden allerlei vreemde en kwade krachten losgelaten. De studenten proberen te vluchten. Ze worden echter gemanipuleerd door een team met slechte intenties. Het is een ware klassieke horror film vol met bloederige moorden.