Dit zijn de nieuwste smartwatches van 2020

Een smartwatche is een mooi stukje techniek dat je om je pols kunt dragen. Dat we tegenwoordig meer willen kunnen doen met een item dan 50 jaar geleden, zien we natuurlijk al met de mobiele telefoon. We bellen minder, maar zijn meer dan één met ons smartphone. En zo is het ook met een smartwatches. Je kunt er de tijd op zien, maar je kunt er nog zoveel meer mee doen. Dit zijn de nieuwste smartwatches van 2020. Wat is jouw favoriet?

  1. Apple 4 Watch Series 4

Er is een nieuwe, de vierde generatie, van de Apple Watch op de markt. En op dit moment is dit toch wel de nummer 1 smartwatch. Was het vroeger nog een item vooral voor geeks, nu kun je ermee voor de dag komen. Het is een item dat past bij iedereen en het is een item vóór iedereen. Naast de normale functies van een smartwatches, zoals je beweging vastleggen en je berichten lezen. Kun je op deze ook nog een ECG, een hartfilmpje maken en er zit een valdetector op. Hierdoor kan het apparaat de hulpdiensten inschakelen wanneer je een ongeluk hebt.

  1. Samsung Galaxy Watch

De rivaliteit tussen Samsung en Apple blijft sterk, dat zie je ook onder de smartwatches. Ook bij deze smartwatch blijft het onderwerp prachtig en daardoor kun je het dragen als een sieraad en niet als een stukje techniek. Je kunt er apps op zetten, zoals die van de NOS en Buienradar. En door de draairing heb je minder last van vette vingers en vegen op het schermpje.

  1. Garmin Vivoactive

Dit is de smartwatch voor mensen die graag actief zijn. Garmin is natuurlijk al jaren een populair merk onder sporters. En daarom gebruik je deze smartwatch niet per se als verlenging van je telefoon, maar je gebruikt hem vooral om nauwkeurig al je activiteiten van een dag bij te houden. Denk aan een stappenteller, hartslagmeter en een GPS-tracker in één. En dat allemaal om je pols.

  1. Fitbit Versa

Een andere populaire smartwatch onder sporters is de Fitbit. Hij lijkt qua vormgeving veel op een Apple Watch, maar is net wat sportiever gemaakt. Het voordeel van deze smartwatch is vooral de prijs. Die ligt een stuk lager dan de drie hierboven. Je kunt zelfs betalen met deze smartwatch doordat je Fitbit Pay hebt. Dat is net zoiets als Apple Pay. Je kunt je watch gewoon tegen het betaalautomaat houden en zo kun je makkelijk en snel betalingen doen.

  1. Fossil Q Explorist

Bij dit exemplaar kun je amper zien dat het een smartwatch is. Toch is het wel degelijk eentje. Maar door het chique ontwerp dat is afgemaakt met zilver en roestvrijstaal is het een waar mode-item. Dit horloge draait volledig op Googles Wear OS. Hierdoor heb je alle functies die je nodig hebt én die je verwacht bij een smartwatch. Je ontvangt alle meldingen van bijvoorbeeld e-mails, berichtjes en geheugensteuntjes. Ook krijg je meldingen voor je agenda-afspraken. Ook je stappen en verbrande calorieën worden berekend en bijgehouden.

Ook benieuwd naar de beste soundbars van 2020? Die hebben ook op een rijtje gezet voor jou.