Geloof het of niet, maar je hoeft maar twee akkoorden te kennen voor deze nummers!

Ben je een beginnende muzikant die hard op zoek is naar makkelijk te spelen liedjes? Of ben je al een pro en op zoek naar een paar simpele jams om je vingers te ontspannen? Met Chordify krijg je automatisch de akkoorden van al je favoriete nummers, maar hier alvast een mooie verzameling van bekende hits met maar twee akkoorden. Super makkelijk!

#1. Born In The USA – Bruce Springsteen

Voor beginnende muzikanten is de bekendste hit van Bruce Springsteen een hele goeie keuze. Iedereen kent het, dus iedereen zal zeker uit volle borst meezingen. En het is ook nog eens verrassend makkelijk om te spelen. Je hoeft alleen maar te kunnen wisselen tussen een B mineur en een E mineur.

#2. Achy Breaky Heart – Billy Ray Cyrus

Don’t tell my heart, my achy breaky heart…. Niet alleen het bekendste nummer om op te dansen als een cowboy, maar ook super simpel om te leren spelen. De enige akkoorden die je nodig hebt bij het kampvuur zijn een G mineur en C mineur.

#3. Eleanor Rigby – The Beatles

Kijk eens, zelfs The Beatles schreven nummers met maar twee akkoorden. Als je een C en E mineur kunt spelen, dan is dit nummer een makkie voor je. Nog een leuke tip: ‘Paperback Writer’, ook een Beatles nummer, gebruikt exact dezelfde akkoorden. En het is een mooi voorbeeld hoe liedjes met exact hetzelfde akkoordenschema ook nog eens volledig anders kunnen klinken.

#4. Lively Up Yourself – Bob Marley

Reggae is eigenlijk een van de makkelijkere genres om mee te beginnen. De meeste liedjes zijn namelijk niet zo moeilijk om te spelen. Deze vrolijke tune van Bob Marley is daarop ook helemaal geen uitzondering en de enige akkoorden die je nodig hebt, zijn een D mineur en G mineur.

#5. Something In The Way – Nirvana

‘Smells Like Teen Spirit’ kent iedereen. Maar je kunt ook gaan voor deze mooie, maar minder bekende track op hetzelfde album. Het liedje combineert een van de meest voorkomende akkoorden (D mineur), met een veel minder vaak gebruikte F#m, die zorgt voor een hele unieke en sombere sounds. Het is ook een langzaam nummer, dus dat maakt het ook een stuk makkelijker om tussen de akkoorden te wisselen.