Het therapeutische ijsbad

Veel mensen maken gebruik van verschillende therapieën. Mede door de coronapandemie zitten mensen niet lekker in hun vel. Hiervoor wordt een therapeut ingeschakeld. Er kan ook gekozen worden voor een koudetherapie. De ijsbaden van Icetubs zijn hiervoor de ideale oplossing. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder!

Waarom koud?

Door het koude bad versterk je je eigen zenuwstelsel. Wanneer je in een koud bad stapt, openen de bloed- en haarvaten zich volledig. Doordat de bloed- en haarvaten zich volledig openen, voelt het lichaam zich niet koud in het koude bad. Het versterken van je zenuwstelsel helpt je beter te concentreren en verbetert de meditatie beoefening. Met een goed zenuwstelsel, kan je optimaal leven.

Maak kennis met koude therapie

In een koud bad stappen zien maar weinige mensen als de ideale ontspanning. Toch is een koud bad super gezond en zorgt het voor het verzachten van verschillende lichamelijke én geestelijke klachten. Extreme koud kan zorgen voor een boost voor je gezond of om jezelf fitter te voelen.

Start met de koude therapie

Om jezelf voor te bereiden op de kou, is het verstandig om dit in verschillende stappen op te bouwen. De simpelste manier is om thuis onder de koude douche te stappen. Wanneer je de kou wilt omarmen is de bedoeling dat je je gevoel volgt en niks gaat forceren. Het advies is om te starten met een koude douche van 30 seconden, maar wanneer dit voor jou te lang voelt, kan je de tijd natuurlijk verminderen naar bijvoorbeeld 15 seconden. Volg hierbij je eigen gevoel en bouw de tijd langzamerhand op.

Het ijsbad

Na verloop van tijd is een koude douche niet meer speciaal. Je bent opzoek naar meer avontuur. Om dit avontuur aan te gaan, is het koude ijsbad de ideale oplossing. Het ijsbad koop je, omdat je je grenzen wilt verleggen. In het bad van Icetubs kan je jezelf helemaal onderdompelen in het ijsbad. Het wat is zuiver en volledig vrij van chloor.

Verschil koude douche en ijsbad

Je zou toch denken dat je de douche op kunt draaien op de koudste stand en daarmee dezelfde beleving ervaart. Dit is echter niet helemaal waar. Het grootste en duidelijkste verschil tussen het ijsbad en een koude douche is de temperatuur. In een ijsbad is een koelsysteem verwerkt. Het systeem zorgt ervoor dat het bad een constante koude temperatuur behoudt.

De temperatuur van het koelsysteem begint bij 4 graden Celsius en kan oplopen tot 38 graden Celsius. Dit is natuurlijk een stuk kouder dan het leidingwater van de douche. Dit ligt rond de 12 tot 15 graden Celsius. Het kan wel afhankelijk zijn van verschillende factoren. Zo is het in de zomer natuurlijk wel ietsje warmer dan in de winter.