Het verschil tussen een sigaret en een e-sigaret

Veel mensen hebben inmiddels de sigaret ingeruild voor een elektronische variant met smaakjes. Een e-sigaret biedt de mogelijkheid om te variëren in smaken, van fruit tot menthol. De e-sigaret wordt ook vaak gebruikt om te stoppen of minderen met roken. Dan laten ze de ouderwetse sigaretten dus voor wat het is en gaan ze over op een elektronische sigaret waarmee ze makkelijker af kunnen bouwen. Maar is een e-sigaret ook gezonder dan een gewone sigaret? Je leest het in deze blog.

Wat is een e-sigaret nou precies?

Om de vergelijking te maken is het goed om eest te weten wat een e-sigaret precies is. Een e-sigaret is een elektronische sigaret die vloeistof met een smaakje omzet in damp. Die damp kan de gebruiker vervolgens inhaleren en uitblazen. In de vloeistof, de zogeheten e-liquid, zit geen tabak, maar kan wel nicotine zitten. De e-liquids zijn er in vele verschillende smaken en je kunt daarbij ook zelf kiezen voor het nicotinegehalte.

Is het gezonder dan een sigaret?

Gezonder is in dit geval niet het juiste woord, maar de e-sigaret is wel minder ongezond dan een gewone sigaret. Het stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit en de stoffen komen sowieso al in lagere concentraties vrij. Het is dus niet gezond, of gezonder, er zitten nog steeds schadelijke stoffen in. Maar het wint het wel van de gewone sigaret op dit vlak. De e-sigaret produceert namelijk weer chemische onzuiverheden die ook je gezondheid kunnen schaden. Bovendien zijn ze gebruiksvriendelijker en worden er verschillende smaken aangeboden. Als je dus een e-sigaret neemt, let dan wel goed op dat je het met mate doet.

De verschillende smaken

De e-sigaret is dus erg populair geworden om de vele soorten smaken die je kan gebruiken. Deze smaakstoffen doen de bittere smaak van nicotine verdwijnen. De populairste smaak is nog altijd tabak. Een andere e-liquid die vaak wordt gebruikt is de e-liquid met een fruit smaakje. Daarnaast worden er smaken gebruikt zoals koffie, alcoholische dranken, snoep, noten en nog veel meer. Genoeg keuze dus!

Meer weten over e-sigaretten?

We hopen dat je wat wijzer bent geworden door deze informatie en over hoe een e-sigaret reageert op je gezondheid. Wil je graag overstappen van de gewone sigaret op de e-sigaret en wil je hier graag over geadviseerd worden? Smokesmarter is een partij die veel kennis heeft van e-sigaretten. Je kunt gerust contact met ze opnemen als je meer informatie wilt, of als je graag geadviseerd wilt worden.