Hoe blijf je concentreert werken in je favoriete café?

Stel, je bent van plan om in je favoriete café te gaan zitten voor werk. Een lekker koffietje erbij en je kan start. Maar op een gegeven moment wordt het toch wat drukker en verlies je je concentratie. Ondanks dat een café een bron is van inspiratie en creativiteit, blijft het soms toch lastig om je concentratie te behouden op zo’n werkplek. Hier zijn elf tips die je helpen om al je taken in concentratie af te krijgen!

 1. Kies de juiste locatie

Niet elk café is geschikt om productief te werken. Zoek naar een café met de juiste sfeer en voorzieningen. Rustige cafés met comfortabele stoelen en voldoende stopcontacten zijn ideaal. Vermijd drukke, lawaaierige locaties als je geconcentreerd wilt blijven.

 1. Reserveer je werkplek 

Om te voorkomen dat het café waarin je wilt werken, vol is, reseveer je alvast een tafel. Dit doe je met Flexwhere, een bureau reserveringsapp. Hierdoor zit je nooit zonder een plekje om te werken wanneer je niet naar kantoor komt. 

 1. Timing is alles

De timing van je bezoek aan het café kan een groot verschil maken. Ga tijdens de rustigere uren, zoals de late ochtend of vroege middag, wanneer de meeste mensen aan het werk zijn. Dit minimaliseert afleiding en zorgt voor een rustige werkomgeving.

 1. Maak een to-dolijst

Voordat je naar het café gaat, maak je een lijst met taken die je wilt voltooien. Dit helpt je om gefocust te blijven en je doelen te bereiken. Kruis taken af terwijl je ze voltooit. Zo krijgen je een gevoel van voldoening en blijf je doorgaan om er nog een af te kruisen.

 1. Beperk afleiding

Het café kan verleidelijk zijn met zijn heerlijke gebak en interessante gesprekken om je heen, maar het is belangrijk om afleiding te minimaliseren. Zet je telefoon op stil en leg hem weg, vermijd het scrollen door sociale media en concentreer je op je werk.

 1. Gebruik koptelefoons

Een goede koptelefoon kan wonderen doen om omgevingsgeluiden te dempen en je in de zone te houden. Kies rustgevende muziek of achtergrondgeluiden om je te helpen concentreren.

 1. Neem pauzes

Te lang achter elkaar werken kan vermoeiend zijn. Neem regelmatig korte pauzes om even op te laden. Sta op, strek je uit en loop een beetje rond. Dit zal je helpen om geconcentreerd en energiek te blijven.

 1. Bestel de juiste drankjes en snacks

Een café is niet alleen een werkruimte, maar ook een plek om te genieten van heerlijke drankjes en snacks. Kies drankjes die je energie geven, zoals koffie of groene thee, en gezonde snacks om je energieniveau op peil te houden.

 1. Respecteer de omgeving

Houd rekening met de andere gasten in het café. Zorg ervoor dat je niet te luid praat of telefoongesprekken voert. Respecteer de regels van het café en gedraag je als een beleefde en respectvolle gast.

 1. Wissel van locatie

Hoewel je favoriete café misschien een geweldige plek is om te werken, kan afwisseling soms nuttig zijn. Probeer af en toe van locatie te veranderen om je creativiteit en productiviteit te stimuleren.

 1. Reflecteer en optimaliseer

Aan het einde van je werksessie in het café, neem even de tijd om te reflecteren. Wat heb je bereikt? Wat ging goed en wat kan beter? Gebruik deze inzichten om je volgende café-werksessie nog productiever te maken.

Werken in je favoriete café kan een geweldige manier zijn om geconcentreerd te blijven en je taken af te ronden. Met de juiste planning, werkplekreservering via een app, discipline en omgeving kun je het café transformeren in een productieve werkruimte waar je je beste werk kunt leveren. Dus, pak je laptop en ga aan de slag in je geliefde café!