Hoe zorg je dat je comfortabel de weg op kunt?

Wil jij graag comfortabel in je wagen kunnen rijden? Dan is het niet alleen belangrijk dat je een fijne auto koopt, maar dat je deze ook goed laat verzekeren. Sterker nog; in Nederland is iedereen die met een auto de openbare weg op gaat, verplicht deze te verzekeren. Een autoverzekering sluit je in eerste instantie af voor de weggebruiker die jij schade toegebracht hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ongeluk dat jij veroorzaakt hebt. Bij de meeste autoverzekeringen wordt de schade die jijzelf hebt opgelopen aan jouw auto, niet uitgekeerd. Wil je dit wel, dan kun je een speciale basisverzekering afsluiten. Wij laten je zien wat de mogelijkheden zijn. Wij zullen ook bespreken welke pakketten je nog meer aan je autoverzekering kunt toevoegen zodat je in alle gemoedsrust achter het stuur kunt kruipen.

 

Welke verzekering heb je nodig?

Stel je wilt een Volvo verzekering afsluiten. Anders dan veel mensen denken, is het niet zo dat je per merk een andere autoverzekering kunt vinden. Wat belangrijk is bij het bepalen van welke verzekering je nodig hebt, is de leeftijd van je auto. Heb je een tweedehands wagen gekocht van meer dan negen jaar oud, dan heb je voldoende aan de WA-basisverzekering. Is je wagen zes tot negen jaar oud, dan is het aan te bevelen om voor de WA+ Beperkt Casco verzekering te gaan. Met deze verzekering zijn ook andere vormen van schade gedekt. Denk hierbij aan schade die is ontstaan door inbraak of wanneer je een dier hebt aangereden. Let op, deze twee verzekeringen dekken niet de kosten die jij moet maken om de schade aan jouw wagen te herstellen wanneer jij het ongeluk veroorzaakt hebt. Wil je alle kosten dekken, dan kun je kiezen voor de all-riskverzekering.

 

De voordelen van een all-riskverzekering

Als je een nieuwe auto gekocht hebt, is het verstandig om deze all-risk te laten verzekeren. Deze verzekering onderscheidt zich van de voorgenoemde opties omdat je met deze verzekering ook de schade die jijzelf opgelopen hebt, vergoed krijgt. Vandaar dat deze verzekering vaak gekozen wordt door mensen die een nieuwe auto gekocht hebben. De kosten om de schade aan jouw auto te herstellen, zijn vaak lager dan de dagwaarde van je auto waardoor je auto de moeite van het repareren waard is. Weet je niet precies hoe oud jouw wagen is? Dan kun je bij veel verzekeringsmaatschappijen aan de hand van je kenteken achterhalen welke verzekering zij jou zouden aanraden.

 

Wil je aanvullende opties toevoegen?

Wanneer je een autoverzekering gaat afsluiten, is het ook de moeite waard om de aanvullende opties even door te nemen. Veel mensen laten zich ook tegen pechhulp verzekeren. Hiermee kunnen zij altijd een beroep doen op een monteur wanneer zij pech hebben met hun auto. Wil je ook pechhulp in het buitenland? Vink dan ook deze optie aan. Sta je dan in het buitenland met pech langs de weg, dan kun je ook een overnachting in een hotel krijgen. Hoe comfortabel is dat?