person in blue denim jeans holding white stick
Photo by Markus Spiske on Pexels.com

Kantopsluiting als de perfecte afwerking voor jouw tuin

Kantopsluiting (ook wel afboording) wordt gebruikt in de tuin om gazon, grind en vakken van elkaar te scheiden. Kantopsluiting is verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals cortenstaal, verzinkt staal en kunststof. Het is gemakkelijk te plaatsen en verkrijgbaar in verschillende hoogten. Wij vertellen je graag over de vele voordelen van kantopsluiting in de tuin!

1 – Een mooie, georganiseerde tuin

Kantopsluiting staat gelijk aan een nette en opgeruimde uitstraling van de tuin. Je maakt bijvoorbeeld een grens tussen je gazon en het grind. Je deelt de tuin op een creatieve manier in. Ook kun je hoogteverschillen maken met afboording. Dit zorgt voor diepte in het aanzicht en draagt bij aan het ontwerp van de tuin.

2 – Onderhoudsgemak

Kantopsluiting maakt het onderhouden van de tuin gemakkelijk. Het voorkomt dat gras of beplanting zich verspreidt naar ongewenste gebieden. Zo hoef je minder tijd en moeite te besteden aan het trimmen, snoeien en wieden van de tuin en de gazons. Daarnaast maakt kantopsluiting het gemakkelijk om bodembedekkers, zoals grind, op de plaats te houden, waardoor onkruidgroei zal verminderen.

3 – Bescherming van de planten

Kantopsluiting voorkomt dat wortels van planten zich verspreiden naar ongewenste gebieden. Daarnaast beschermt het tegen potentiële voetstappen van mensen. Paden worden duidelijk afgebakend, wat voorkomt dat mensen per ongeluk van het pad afwijken en in de beplanting terechtkomen. 

4 – Duurzaamheid

Kantopsluiting kan bijdragen aan de duurzaamheid van jouw tuin. Erosie wordt voorkomen door de bodem op zijn plaats te houden en er wordt voorkomen dat regenwater het tuinbed of gazon wegspoelt. Dit is vooral relevant bij tuinen met hellingen of in gebieden met veel regenval. Doordat kantopsluiting helpt om water op de juiste plaatsen te houden, kan watergebruik geoptimaliseerd worden.

5 – Flexibiliteit in ontwerp

Er zijn verschillende materialen, kleuren en stijlen van kantopsluiting beschikbaar. Daardoor heb je de mogelijkheid om kantopsluiting aan te passen aan de stijl en sfeer van jouw tuin. Bovendien kun je kantopsluiting gebruiken om interessante vormen of patronen in de tuin te creëren. Denk aan gebogen lijnen of geometrische vormen. De tuin wordt hierdoor uniek.

Overtuigd om kantopsluiting aan te brengen in jouw tuin? maak gebruik van de kantopsluitingen van Tuinvoordeel! Hiermee weet je zeker dat je een strak design aanbrengt in jouw tuin.