person in brown shorts watering the plants
Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Maak van je tuin een gezellige plek met een tuinbank

Tuinbanken zijn niet alleen praktisch voor in de tuin, maar ook nog eens ontzettend gezellig! Ze zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten. We vertellen je graag iets over deze verschillende soorten, waar je op moet letten bij het kopen van een tuinbank en hoe je een tuinbank het beste onderhoudt.

Soorten tuinbanken

Tuinbanken zijn er in enorm veel verschillende soorten en maten. Houten tuinbanken zijn echte klassiekers! Deze ogen natuurlijk en passen goed in een groene omgeving. Voor een houten tuinbank wordt aangeraden om gebruik te maken van hardhout, zoals teak of acacia. Ook tuinbanken van bamboe of kunststof zijn erg populair. 

Ook zijn er verschillende vormen tuinbanken. Zo heb je de klassieke tweepersoonsbankjes, maar tegenwoordig bestaan er ook grote loungebanken. Ook tete-a-tete bankjes zijn erg leuk. Dit zijn twee stoelen met in het midden een tafeltje. De perfecte tuinbank om gesprekken op te voeren!

Waar let je op bij het kopen van een tuinbank?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een tuinbank:

  • Waar ga je de bank plaatsen en hoeveel ruimte heb je daarvoor nodig?
  • Past de stijl van de bank bij jouw tuin?
  • Wat is het doel van de tuinbank? Wil je erop loungen of wil je hem gebruiken voor als er familie en vrienden over de vloer komen?
  • Hoeveel onderhoud heeft de tuinbank nodig?

Het onderhouden van een tuinbank

Om lang plezier te hebben van jouw tuinbank is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Zo is het verstandig om de bank regelmatig schoon te maken met een zachte borstel en een mild sopje. Daarnaast is het, in het geval van een houten bank, goed om de bank af en toe te behandelen met een olie of beits. Dit voorkomt dat het hout uitdroogt en gaat scheuren. Als je de bank niet gebruikt, bijvoorbeeld in de winter, is het verstandig om deze af te dekken met een hoes. Zo blijft de bank langer mooi en gaat deze langer mee.