Met deze tips maak jij jouw woonkamer sfeervol

Is het tijd om je woonkamer aan te pakken en wil je dit met eenvoudige aanpassingen doen? Dat begrijpen wij volledig! In deze blog geven wij jou vier tips om jouw woonkamer gezellig en sfeervol te maken.

Zorg voor harmonie

Om meer sfeer te creëren in je woonkamer, is het van belang dat de kleuren in harmonie zijn. Je kunt dit doen door van tevoren een kleurenpalet samen te stellen die je door de gehele ruimte wil doorvoeren. Zorg er uiteindelijk voor dat dit kleurenpalet de rode draad is in de patronen, stijlen en kleuren. Er zijn online veel tools te vinden waar je gemakkelijk zelf een kleurenpalet kunt samenstellen.

Woonaccessoires

Accessoires zorgen ervoor dat jouw woonkamer meer karakter krijgt. Schaf dus een mooi plaid aan, leg een vloerkleed neer en plaats planten in je woonkamer. Je zal zien dat je woonkamer met deze kleine aanpassingen direct een stuk gezelliger is!

Bank

Een bank is natuurlijk onmisbaar in de woonkamer! Welke bank het meest geschikt is voor jouw woonkamer, is afhankelijk van de grootte van deze ruimte. Heb je een erg ruime woonkamer? Plaats dan een grote bank of een hoekbank. Zo wordt er goed gebruik gemaakt van de ruimte en heb je meteen veel zitplaatsen. Heb je minder ruimte? Dan adviseren wij om een 2,5 zitsbank aan te schaffen.

Raamdecoratie

Raamdecoratie heeft veel invloed op de sfeer in de woonkamer. De meeste mensen vinden het fijn als niet iedere voorbijganger naar binnen kan kijken. Daarnaast is het fijn om de lichtinval overdag te kunnen reguleren. Jaloezieën zijn een ideale uitkomst hiervoor! Ook lichtdoorlatende gordijnen zijn populair in de woonkamer.

Stop niet alles in kasten  

Het is natuurlijk fijn om genoeg opbergruimte te hebben in jouw woonkamer, maar stop zeker niet alles in kasten! Op het moment dat je al je spullen opbergt in kasten, haal je een stukje persoonlijkheid weg. Een open kast is een ideale kast om persoonlijke spulletjes in te plaatsen. Persoonlijkheid brengt warmte met zich mee en zorgt er dus voor dat jouw woonkamer binnen no time sfeervoller en gezelliger is!