Met jezelf op date gaan? Doen!

Of je nou in een relatie zit of single bent: iedereen heeft weleens behoefte aan me-time. Toch gunt niet iedereen zichzelf dat momentje. Maar waarom eigenlijk niet? Je weet zelf wat je wél en juist niet leuk vindt, gunt jezelf meer tijd en ruimte om na te denken en je leert jezelf beter kennen. Pak dus snel je agenda en prik meteen een datum voor een date met jezelf. Hieronder vind je een aantal leuke tips..

1. Wellness middagje
Na een drukke werkweek is er niets zo fijn dan te ontspannen. Plan een wellness middagje in voor jezelf. Dit kan door een afspraak te maken bij een masseur of een schoonheidsspecialist, maar je kan ook binnenshuis blijven. Zet een relaxte Spotify-playlist aan, doe een gezichtsmaskertje op en verwen jezelf eens goed.

2. Shop till you drop
Lekker dwalen door de stad, terwijl je op zoek gaat naar een nieuwe outfit voor jezelf. Hoe fijn is dat?! Het grote voordeel aan shoppen in je eentje is dat je net zolang kan blijven in een winkel, hoe lang je dit zelf wenst. Heb je dus vrienden of vriendinnen die enorm kunnen treuzelen? Door in je eentje te shoppen, irriteer je je echt niet meer.

3. Museum
Houd je van kunst en cultuur? Dan is het een absolute must om eens in je eentje een museum te bezoeken. Van het Rijksmuseum tot aan Bodyworld: waar gaat jouw interesse het meest naar uit?

 1. Dierentuin
  Ben je dol op dieren? Een dierentuin is dan jouw ideale date voor jezelf! Plan dit het liefst op een doordeweekse dag omdat het dan lekker rustig is in het park. Hoe fijn!

  5. Schrijf je in voor een workshop of cursus
  Wil je graag eens wat nieuws leren? Geef je dan op voor een workshop of een cursus. Heel veel mensen volgen alleen een cursus of een workshop, dus je hebt zo snel aanspraak met anderen. Ga je voor een vreemde taal of kies je voor een naaicursus? De keuze is aan jou!

  Let’s go!
  Vind je het nog een beetje eng om buitenshuis alleen ergens heen te gaan? Houd dan eerst thuis een date en verleg hierna je grenzen. De enige die het raar vindt ben jezelf.