Populairste apps onder Nederlanders in 2019

Uit onderzoek van Simyo naar smartphone gebruik blijkt we heel wat uurtjes op onze telefoon zitten. Volgens Simyo pakken we onze mobiel tijdens het wachten (60% procent), wanneer we wakker worden (50 %) en als we reizen met het OV (50%). Zelfs op de wc en als we in de rij staan, hebben we onze mobiel in onze hand. Maar welke soorten apps hebben we dan open? Dit zijn de 5 populairste apps van dit moment. We tellen af van 5 naar 1.

5. Spotify

Deze applicatie is de meest populaire muziekstreamingsdienst van dit moment. Eén plek voor al jouw muziek. En voor elk moment het juiste lied. Je kunt je eigen afspeellijsten creëren of gebruik maken van de voorgeprogrammeerde lijsten. Volg vrienden of artiesten. Of laat je verrassen door de shuffle-modus.

4. NU.nl

Moest je vroeger nog wachten tot het achtuurjournaal, nu kun je overal op de hoogte blijven van het nieuws. Regionaal, nationaal én internationaal je leest het allemaal via deze applicatie. En door middel van notificaties ben jij de eerste die op de hoogte is van al het belangrijke nieuws in de wereld. Zo hoef jij niets meer te missen.

3. ING Bankieren

In de categorie financiën is dit de meest populaire app. Al je geldzaken regelen via je telefoon? Het was tien jaar geleden nog slechts een droom. Vandaag de dag kun je zelfs betalen met je mobiel en alles regelen zonder TAN-code. Je kunt op elk moment je spaarrekening bekijken. En geld overboeken naar bijvoorbeeld je lopende rekening. Krijg je nog geld van iemand? Dan stuur je gemakkelijk een betaalverzoek.

2. Google Maps

Uit onderzoek van Simyo bleek dat we Google Maps als de meest handige app ervaren. Verdwalen in een vreemde stad? Te laat komen op je volgende afspraak? Uren zoeken naar een adres? Google Maps is de officiële kaartendienst van Google en maakte direct een einde aan urenlang onnodig slenteren of in de auto zitten. Tegenwoordig kun je maps ook offline gebruiken, informatie vinden over locaties en natuurlijk je route plannen. Ideaal!

1. WhatsApp

Er was een tijd dat we massaal gingen sms’en. Complete bundels en telefoonkaarten werden er doorheen getikt. Totdat WhatsApp op de markt kwam. Onbeperkt berichten sturen? Er ging een wereld voor ons open. En nog steeds is dit de meest gebruikte app wereldwijd. Groepsapps, voiceberichten en zelfs bellen. Stiekem kunnen we écht niet meer zonder deze nummer 1 applicatie.