Rolluiken bij een landelijk exterieur? 5 tips!

Als je je woning graag een landelijk exterieur wilt geven dan zul je er niet direct aan denken om rolluiken aan te schaffen. Toch is het wel degelijk mogelijk om deze luiken te laten installeren in combinatie met een landelijk huis. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer tips waar je gebruik van kunt maken om je woning dit specifieke exterieur te geven, wat je bijvoorbeeld kunt doen met behulp van markiezen. In dit artikel geven we hierover nog eens vijf tips! 

 

Voeg buitenluiken toe

Buitenluiken passen goed bij de landelijke stijl. Ze zijn er in vier basistypen: panelen, lamellen, Bermuda’s en planken en latten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder MDF, vinyl, synthetisch schuim, imitatiehout en natuurlijk hout. Je kunt kiezen of je ze een meer natuurlijke tint wilt geven of ze een felle of pastelkleur wilt geven. Door accessoires toe te voegen, zoals scharnieren en vergrendelingen, krijgen ze een meer landelijke uitstraling. Eventueel kun je er ook voor kiezen om de rolluiken prijzen te betalen. 

 

Plaats een hek en poort

Het installeren van een sier- of houten hek in combinatie met een poort in de rustieke stijl kan de buitenkant van je zomerhuis een landelijke-chique uitstraling geven. Materialen zoals teruggewonnen hout, smeedijzer en veldsteen doen denken aan vervlogen tijden en zorgen voor de gewenste uitstraling. Ook is het een goed idee om meer informatie in te winnen over de verschillende soorten ontwerpen op het gebied van sierpoorten die je kunt plaatsen voor je woning met een landelijk exterieur.

 

Verwissel de gevelbeplating

Bepaalde soorten gevelbeplating kunnen ouderwetse warmte toevoegen aan de buitenkant van je huis dat een landelijk exterieur moet krijgen. Zo heeft de gevelbeplating van planken en latten brede, getextureerde planken die rustiek chic zijn. Je kunt ook kiezen voor cederhouten gordelroos. Deze zijn een populaire keuze voor huizen omdat ze een warme en uitnodigende uitstraling hebben en superieure isolerende eigenschappen hebben, terwijl ze dus ook zeker passen bij de landelijke stijl waar je zo’n grote liefhebber van bent.

 

Revitaliseer je tuin

Naast het upgraden van de kenmerken van je huis, kan het opfrissen van je voor- en achtertuin een heel eind bijdragen aan het creëren van de landelijke uitstraling. Overweeg om wat bloemperken te plaatsen en een handvol bomen en struiken langs je oprit te planten. Deze verfraaiingen kunnen een welkome vleugje groen toevoegen aan je huis en het meer als een Engels huisje te laten voelen. Je kunt ook een stenen pad toevoegen dat naar je voordeur of achterdeur leidt voor een grillig gevoel.

 

Bouw een omhullende veranda

Een veranda rondom is een geweldige manier om je huis een luchtig, cottage-achtig gevoel te geven. Je kunt de buitenruimte personaliseren met elk leuning- en kolomdesign en met decoratieve beugels. Bovendien zorgt het toevoegen van hangende lantaarns of planten ervoor dat je veranda een gezellige sfeer uitstraalt. Door dit te doen, zul je ervoor zorgen dat je echt het landelijke exterieur toevoegt aan je woning. Dat ziet er prachtig uit!