Tips voor het vinden van een baan in de technische sector

Ben jij een echte techneut en op zoek naar een nieuwe baan? Dan hebben wij goed nieuws! De mogelijkheden zijn eindeloos. Of je nu net afgestudeerd bent of simpelweg toe bent aan een baan met meer uitdaging en diversiteit, de technische sector biedt voor jou veel mogelijkheden. Of je nu wilt werken in de installatietechniek, koeltechniek, robotica, beveiligingstechniek of elektrotechniek, er liggen veel kansen voor het oprapen. Om je een eind op weg te helpen bij het vinden van de ideale baan, geven wij jou een aantal tips. Lees snel verder.

Curriculum vitae

Je CV is het visitekaartje als jij bij een bedrijf solliciteert. In één oogopslag ziet een recruiter wat voor persoon hij voor zich heeft. Binnen no-time scant een recruiter de belangrijkste elementen die relevant zijn voor de vacature en selecteert of deselecteert jou. Zorg ervoor dat de belangrijkste eisen waar jij aan voldoet, op de eerste pagina van je CV staan. Denk aan studie, diploma’s of persoonlijke eigenschappen. Ook de titel van je CV kan van belang zijn voor de algehele eerste indruk. ‘Ervaren installateur’ komt veel beter over dan ‘installatiemonteur’. Ook een goed uitziende foto op je CV kan veel doen voor een goede eerste indruk.

Tips voor een goede motivatiebrief

Vermeld in de brief duidelijk waarom jij de aangewezen persoon bent voor de functie maar overdrijf niet. Blijf realistisch, eerlijk en duidelijk. Licht ook toe waarom jij bij het bedrijf zou passen en welke elementen je aanspreken in het bedrijf. Dit kan gaan over de organisatiecultuur, de normen en waarden of de werkwijze. Bedrijven vinden het niet alleen belangrijk dat jij je werk goed doet, maar ook goed past binnen het team en het bedrijf. Laat jouw motivatiebrief door meerdere mensen controleren op spelling en inhoud, ook door mensen die niet technisch zijn. Zij zullen een andere blik hebben op jouw brief dan experts. Als alle spellingsfouten eruit zijn en de motivatie goed is toegelicht, kun je het opsturen.

Op zoek naar werk in de technische sector?

Bij T-Pion helpen wij techneuten bij het vinden van een nieuwe baan. We hebben een nuchtere en persoonlijk aanpak en een breed netwerk om jou te voorzien van een baan waar jij uitdaging en plezier uithaalt. Ga vrijblijvend in gesprek met één van onze adviseurs om jouw loopbaan uit te stippelen en een baan te vinden die bij jou past.