Unieke housewarming cadeaus: creatieve ideeën voor een warm welkom

Een housewarming is een perfecte gelegenheid om je vrienden of familie te verwelkomen in hun nieuwe thuis. Het is normaal om een klein presentje mee te nemen om dit te vieren. Vaak is dit lastig, aangezien je niet altijd weet hoe de woning eruitziet, wat zijn of haar stijl is en waar hij of zij van houdt. Je wilt ook niet met iets standaards aankomen, waarom zou je niet iets speciaals geven in plaats van de traditionele geschenken waar iedereen al mee aankomt? In dit blog delen we originele cadeau ideeën die een goede indruk zullen maken.

 

Gepersonaliseerde cadeaus

Om direct een persoonlijk tintje te geven aan je cadeau is het leuk om een gepersonaliseerd cadeau te geven. Denk bijvoorbeeld aan een deurmat. Dit lijkt een alledaags product, maar toch vergeten mensen dit al snel aan te schaffen. Wanneer je tijdens de housewarming veel mensen over de vloer krijgt, komt dit cadeau direct goed van pas. Kies voor een deurmat die past van de stijl van het nieuwe huis en geef het een persoonlijk tintje. Wil je het cadeau van nog meer waarde geven, dan kan je altijd kijken naar gepersonaliseerde droogloopmatten. Leuk en functioneel, aangezien deze matten het vuil buiten de deur houden.

 

Gepersonaliseerde keukengerei set

Een keuken is het hart van een huis, dus waarom geef je niet iets dat zal helpen om heerlijke maaltijden te bereiden? Het geven van een gepersonaliseerde keukengerei met namen of initialen erop gegraveerd kan een ontzettend leuk cadeau zijn. Denk aan houten lepels, snijplanken of een set van keukengerei met een mooie opberghouder. Kijk wel goed wat er al aanwezig is in de woning zodat je vrienden of familie niet alles dubbel krijgen.

 

Planten

Het klinkt standaard maar een plant kan een huis meteen opfleuren. Daarnaast kan een plant ook een persoonlijke boodschap met zich meegeven. Kies planten die weinig onderhoud vereisen, zoals vetplanten of luchtplanten zodat de ontvangers zich geen zorgen hoeven te maken over uitgebreide zorg. Ook kan je kiezen voor een bonsaiboompje. Deze heeft weinig onderhoud nodig maar geeft direct een mooie boodschap met zich mee.

 

Kunst

Een kunstwerk of wanddecoratie kan een statement maken in elk huis. Overweeg het geven van een uniek stuk dat past bij hun smaak en interieur. Dit kan variëren van een handgeschilderd schilderij tot een opvallend kunstwerk. Zorg wel dat je weet wat de smaak is van de ontvangers. Je wil geen cadeau geven waar de ontvangers eigenlijk niet blij mee zijn. Weet je niet precies wat voor kunst ze leuk vinden, dan kan je altijd een bon geven in deze richting zodat ze zelf iets moois kunnen uitzoeken. Kortom: genoeg leuke, creatieve ideeën om cadeau te doen. Wat ga jij cadeau geven?