Verschillende materialen voor fauteuils

Denk je er al een tijdje over na om een mooie fauteuil te kopen voor in de woonkamer? Maar weet je niet goed waar je moet beginnen met de zoektocht? Dat is heel logisch, want er is ontzettend veel keus. Naast de verschillende modellen, zijn er ook veel verschillende stoffen waar je uit kunt kiezen. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Lees verder en kom erachter!

Leder

Leer is een mooi natuurlijk materiaal, het heeft een luxe uitstraling en een uitstekende kwaliteit. Als je een leren stoel aanschaft heb je er heel lang plezier van. Dit is ook terug te zien aan de prijs, voor een leren stoel betaal je namelijk veel geld. Als je een donkere leren stoel hebt kan deze ook goed tegen vlekken, al moet je het wel goed onderhouden.

Kunstleer

Vind je een leren stoel erg mooi, maar iets te prijzig? Dan is kunstleer misschien wel wat voor jou. Tegenwoordig kunnen ze leer zo goed namaken, dat het nauwelijks te onderscheiden is van echt leer. Ook is het erg onderhoudsvriendelijk, omdat vlekken niet in het materiaal trekken. Het nadeel van kunstleer is dat het sneller kapot gaat, omdat het minder sterk is.

Stof

Naast leer en kunstleer kan je ook kiezen voor een stoffen bekleding, zoals katoen, wol of fluweel. Een stoffen stoel geeft een warme uitstraling en voelen erg comfortabel aan. Helaas is ook stof erg gevoelig voor vlekken en pilling. Dus als je kleine kinderen hebt is het verstandig om voor een kunstleren fauteuil te kiezen.

UrbanSofa

Ben je enthousiast geworden over een van deze materialen en heb je zin om inspiratie op te doen? Neem dan een kijkje op de website van UrbanSofa. Deze partij heeft een enorm aanbod aan voordelige fauteuils. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ze op en laat je adviseren.