Waarom een vlindermachine nodig is bij betonvloeren gieten

Een betonvloer gieten is één ding, maar de vloer moet natuurlijk ook afgewerkt worden. Tijdens de uithardingsfase wordt de betonvloer bewerkt met een vlindermachine, ook troffelmachine genoemd. Maar wat houdt het “vlinderen” van een betonvloer eigenlijk in en waarom is het vlinderen van een betonvloer zo slim? Dat lees je in deze blog.

Schuren

Vlinderen is het afwerken van een betonvloer in de uithardingsfase van het beton, dus als de betonvloer nog net belopen kan worden. “Met de vlindermachine (ook troffelmachine, troffel, pleistermachine of afwerkmachine genoemd) schuurt men als eerste de bovenste laag open. Daarna kan de vloer worden ingestrooid met een slijtvast materiaal en wordt de strooilaag met de vlindermachine in de bovenste, licht opengewerkte betonlaag ingedraaid. De vloer moet nu weer drogen tot de structuur fijner wordt, voordat we deze met de machine kunnen schuren.

Slijtvast en naadloos

Een gevlinderde betonvloer heeft een aantal voordelen. Een gevlinderde betonvloer heeft namelijk een harde toplaag waardoor hij slijtvast is. Je hebt dus jarenlang plezier van een gevlinderde vloer. Wel heeft beton net als andere materialen af en toe onderhoud nodig. Met de juiste behandeling van een coating of impregneer is de vloer goed beschermd tegen vuil en vlekken en behoud de gevlinderde betonvloer zijn look. Uiteraard heeft een gevlinderde vloer als voordeel dat deze naadloos is en er geen vuil en stof ophoopt in kieren.

Veilig en eenvoudig

Het grote voordeel van de vlindermachines is dat deze veilig en eenvoudig zijn om te gebruiken. Daarnaast zijn de machines licht in gewicht en krachtig. Met dank aan de schijven en bladen die gemaakt zijn van een hoge kwaliteit staal wordt er een optimale slijtweerstand en levensduur gewaarborgd.

Lievers Holland

Of je nu op zoek bent naar een enkele of dubbele vlindermachine: Lievers Holland heeft het allemaal. De enkele vlindermachines zijn voornamelijk geschikt voor kleine tot middelgrote projecten. De dubbele vlindermachines lenen zich beter voor middelgrote tot grote projecten. Ze begrijpen het als je niet goed weet welke machine je nodig hebt. Als dit het geval is dan kan je uiteraard contact met hen opnemen want hun specialisten helpen je graag verder.