Waarom is een plafondventilator zo handig?

In Nederland zie je ze niet zoveel, plafondventilators. Toch zijn het best handige dingen om in je huis te installeren. Ze staan nooit in de weg, kunnen op afstand bediend worden en geven ook nog een chique uitstraling aan je interieur. Dus waarom voeg je geen plafondventilator toe aan jouw huis? In dit artikel lees je waarom een plafondventilator handig is en een slimme aankoop tijdens de zomermaanden.

Op afstand aan- en uitzetten

In tegenstelling tot een vloerventilator kun je een plafondventilator op afstand aan- en uitzetten. Of dit nu met een schakelaar aan de wand of met een afstandsbediening is, hangt af van het model dat je aanschaft. Beide manieren zijn uiteraard een goede optie wanneer je geen last wilt hebben van snoeren over de vloer of knopjes die niet goed te bereiken zijn.

Ingebouwde lamp

Veel plafondventilators zijn voorzien van een ingebouwde lamp. Op die manier kun je jouw ventilator in het midden van een ruimte bevestigen zonder in te leveren op je verlichting. Vaak zijn de lamp en de ventilator apart van elkaar aan en uit te zetten, waardoor je gewoon gebruik kunt maken van de lamp zonder dat de ventilator ook gelijk aanspringt.

Gelijkmatige verkoeling

Omdat een plafondventilator boven in een ruimte hangt, wordt de lucht gelijkmatig door de ruimte verspreid. In de zomermaanden is het dan ook heerlijk om een plafondventilator te hebben. Op deze dagen kan de temperatuur flink oplopen – een plafondventilator zorgt er dan voor dat je toch een frisse bries ervaart binnenshuis. Je zit bovendien niet met een roterende ventilator die slechts kleine delen van een ruimte verkoeling geeft.

Stijlvol

Een ventilator op een statief of een torenventilator springt al gauw in het oog. Het zijn geen decoratieve items die je graag in je interieur hebt staan. Een plafondventilator is dit echter wel. De vormgeving van een plafondventilator is dan ook zo gedaan dat het goed bij de rest van je interieur past. Heb je een moderne woonstijl? Kies dan bijvoorbeeld voor een plafondventilator met rechthoekige bladen van rvs.

Een plafondventilator kopen

Wil je ook een plafondventilator in je huis? Ga dan langs bij een specialist of koop ‘m online. Neem de tijd om de specificaties van ieder model in te op te nemen zodat je precies de juiste keuze maakt. Dus ga je een plafondventilator kopen? Vergeet dan bovengenoemde punten zeker niet!