Wat kost het verzekeren van een auto?

Moet ik mijn auto verzekeren?

Het verzekeren van je auto is in Nederland wettelijk verplicht. Wanneer je over een auto beschikt, dan moet je volgens de wet je auto minimaal WA verzekeren. WA staat dan ook voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met een WA-verzekering ben je verzekerd voor schade die je toebrengt aan de auto van een ander en hun bezittingen. Naast een WA-verzekering heb je ook de optie om je auto te verzekeren met de WA beperkt casco of allrisk verzekering. Welke autoverzekering je nodig hebt, is volledig afhankelijk van jouw voorkeur en het type auto dat je hebt. Over het algemeen wordt er aangeraden om auto’s die 10 jaar en ouder zijn te verzekeren met een WA-verzekering.

Wat kost een autoverzekering voor mij?

De kosten voor een autoverzekering zijn verschillend per situatie. Factoren die een rol spelen bij de berekening van de premie voor je autoverzekering zijn: je leeftijd, bouwjaar van je auto, de dekking die je wil, aantal schadevrije jaren, woonplaats en aantal te rijden kilometers per jaar. Wil jij weten wat de kosten van de autoverzekering voor jou zullen zijn? Bezoek dan gerust Verzekering.nl. Door de vergelijker op Verzekering.nl in te vullen, kun je de goedkoopste premies voor je auto vinden en vergelijken. Bezoek onze site en bekijk de autoverzekering die het beste bij je wensen en behoeften aansluit.

Ik heb geen rijbewijs. Kan ik alsnog een autoverzekering afsluiten?

Over het algemeen kun je je auto niet verzekeren als je niet over een rijbewijs beschikt. De meeste verzekeraars accepteren je dus niet, als je een autoverzekering wilt afsluiten zonder rijbewijs. Er zijn echter wel een aantal uitzonderingen. Je kan een autoverzekering afsluiten zonder rijbewijs:

– Wanneer je rijbewijs is ingevorderd.

– Wanneer je rijbewijs is verlopen.

– Wanneer je je rijbewijs nog geleverd moet krijgen.

Wel kan het zijn dat er oorzaken zijn waardoor je alsnog geen verzekering kunt afsluiten. Bijvoorbeeld wanneer je rijbewijs is ingevorderd wegens een verkeersovertreding waarbij alcohol in het spel was.

Vergelijk de goedkoopste verzekeringen op Verzekering.nl

Vergelijk autoverzekering

Ben je op zoek naar een autoverzekering? Gebruik hiervoor een online vergelijker als Verzekering.nl . Hiermee Vergelijk de goedkoopste autoverzekeringen via Verzekering.nl. Via deze site kun je een groot aanbod aan goede autoverzekeringen vergelijken. Vul de vergelijker op Verzekering.nl in en vind de autoverzekering die het beste bij je past. Vergelijk snel en eenvoudig de goedkoopste verzekeringen via Verzekering.nl.