Welke soorten telefoonhoesjes zijn er?

Ben je op zoek naar een nieuw telefoonhoesje? Dan kan het erg moeilijk zijn om er een te kiezen. Er is zoveel keus! Er zijn allerlei materialen, vormen, soorten en kleuren waar je uit kan kiezen. Weet je niet goed wat voor telefoonhoesje je moet kiezen? Wij vertellen je alles over welke soorten er allemaal zijn!

Materialen

Er zijn verschillende soorten materialen waar je uit kan kiezen. Leer heeft bijvoorbeeld een luxe uitstraling en is van hoge kwaliteit. Vaak geldt: hoe hoger de prijs, hoe hoger de kwaliteit van het leer. Wil je gaan voor een leerlook maar je wilt niet zo veel geld uitgeven? Ga dan voor een hoesje van kunstleer! Je ziet ook veel telefoonhoesjes van kunststof. Hier heb je twee soorten: hard en zacht kunststof. Beide geven een goede versteviging aan je telefoon. Het voordeel van zacht kunststof is dat het een schok dempende werking heeft, waardoor je telefoon minder snel kapotgaat.

Andere materialen zijn bijvoorbeeld stof of aluminium. Er is dus heel veel keus! Kies een hoesje dat bij jou past, maar die je telefoon ook goed beschermt.

Modellen

Er zijn veel modellen als het aankomt op hoesjes. Elk hoesje heeft weer andere eigenschappen die passen bij jouw wensen. Zo heb je de meest simpele, namelijk de backcover. Deze bedekt de achterkant en de zijkanten van je telefoon en is vaak gemaakt van kunststof. Deze geven echter niet de beste bescherming. Een zacht hoesje met een bumper is hiervoor vaak de beste optie. Deze bumper steekt een beetje uit en zorgt ervoor dat je scherm beschermd is wanneer hij op de grond valt. Daarnaast heb je nog flipcases en bookcases, die een flapje voor het scherm hebben. Dit zorgt ervoor dat je scherm altijd goed beschermd is voor krassen.

Extra

Tegenwoordig hebben veel hoesjes ook extra functies. Denk aan een pasjeshouder, een knoopsluiting of een window view waardoor je je scherm kan zien. Als je dus wil dat je hoesje extra functies heeft moet je hier goed op letten!

Veel hoesjes kan je tegenwoordig heel makkelijk online bestellen, bijvoorbeeld bij Happy laders. Bekijk het ruime assortiment en er is altijd wel een hoesje dat perfect is voor jou!