Zo hou jij apparatuur veilig op de bouwplaats

Veiligheid op een bouwplaats is erg belangrijk. Voor de mensen in de omgeving, de bouwvakkers zelf maar ook om apparatuur te beschermen. De apparatuur die op een bouwplaats wordt gebruikt is vaak belangrijk, maar ook erg duur. Daarom is het handig om ervoor te zorgen dat je netjes omgaat met deze apparatuur, om ze zo lang mogelijk heel te houden. Zo kun je veilig de apparatuur gebruiken en hoef je niet om de haverklap apparatuur te vervangen. Hieronder geven wij jou enkele tips om apparatuur goed te houden.

Opgeruimde bouwplaats

Het kan heel flauw klinken, maar een opgeruimde bouwplaats is vaak een veilige bouwplaats. Dit geldt uiteraard ook voor jouw apparatuur. Zorg er voor dat jouw apparatuur aan het einde van de dag weer netjes is opgeruimd. Zo kun je voorkomen dat er onnodig apparatuur stuk gaat. Het zou zonde zijn als er apparatuur stuk gaat omdat er overheen wordt gereden, het waterschade krijgt van de regen of kapot waait. Ook ben je minder snel spullen kwijt als je het netjes opruimt.

Afrasteren

Zorg dat er niet onnodig mensen op de bouwplaats komen. Dit is niet alleen voor de mensen zelf gevaarlijk, ze kunnen ook gemakkelijk apparatuur kapot maken. Dit kan ook nog eens vervelende gevolgen hebben voor de planning van het project. Door gebruik te maken van bouwhekken van Bouwhekken Nederland kun je gemakkelijk de bouwplaats afzetten met een hek. Zo voorkom jij dat er ongewenst publiek op de bouwplaats rond loopt. 

Werken met professionals 

Om jouw apparatuur veilig te houden, is het van belang dat de gebruikers weten hoe zij ermee om moeten gaan. Zorg dat er geen mensen aan apparatuur zitten als zij er geen verstand van hebben. Zorg ook dat, waar nodig, jouw personeel afweet van de veiligheidsregels. Zijn er mensen aanwezig die nog niet kundig zijn met de apparaten maar dit nog aan het leren zijn? Zorg dan dat er altijd een professional in de buurt is om toezicht te houden en te helpen. 

Repareer tijdig

Apparaten hebben na verloop van tijd last van slijtage. Dit is heel jammer, maar hier kan weinig aan gedaan worden. Door netjes met je apparatuur om te gaan kun je wel langer met jouw apparatuur werken. Merk jij dat er een onderdeel vervangen moet worden? Wacht hier dan niet te lang mee. Het is namelijk onveilig om met apparatuur te werken dat (deels) kapot is.