Zo maak je een tuin hondvriendelijk

Het hebben van een tuin is voor hondeneigenaren ideaal. Geen tijd voor een lange wandeling of is het donker en durf je niet alleen over straat? Laat de hond lekker in de tuin rennen en spelen en hij heeft de tijd van zijn leven. Is jouw tuin niet zo geschikt voor je hond, maar zou je dat wel graag willen? In dit blog geven je een aantal tips voor het hondvriendelijk maken van je tuin.

Zorg voor spelelementen

Honden vinden het heerlijk om op ontdekkingstocht te gaan in de tuin. Maak het voor je hond extra leuk door een aantal spelelementen aan je tuin toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld planten en bloemen plaatsen met verschillende soorten geuren. Honden ontdekken de wereld met hun neus en zullen nieuwe geuren in de tuin helemaal fantastisch vinden.

Honden graven graag. Maak met zand of aarde een hoekje in de tuin waar hij helemaal los mag gaan. Verstop hondensnoepjes en speeltjes in het hoekje om je hond te stimuleren te graven. Heb je tegels in de tuin? Schaf dan zandbak aan.

Sluit je tuin goed af

Honden zijn ontzettend nieuwsgierig. Als je geen degelijke schutting in je tuin hebt, zal je hond al snel de buurt in trekken om op zoek te gaan naar nieuwe geuren, vriendjes en voedsel. Door een tuinscherm aan te schaffen, kan je (een gedeelte van) je tuin afschermen. Zo creëer je voor je hond een veilig plek om te spelen en voorkom je dat jij de buurt in moet om je hond te gaan zoeken.

Een zachte ondergrond

Een hond rent en speelt het allerliefst op een zachte ondergrond, zoals gras of zand. Veel tuinen zijn tegenwoordig betegeld, maar echt hondvriendelijk zijn tegels niet. Zeker in de zomer kunnen tegels ontzettend heet worden en zelfs schade aan de voetkussentjes veroorzaken. Als jij door de hitte niet met blote voeten door de tuin kunt lopen, dan kan je hond dit ook niet. Schaf eventueel hondenschoentjes aan als gras echt geen optie is.