Zo organiseer je de ultieme silent disco

Één van de grootste trend op het gebied van feestjes is de afgelopen tijd een silent disco. Als zelfs de McDonald’s zijn vestigingen ombouwt tot nachtclub waar je met een hoofdtelefoon op op de beats danst, dan weet je dat het écht een hype is. Ook zelf kun je makkelijk een silent disco organiseren, het is misschien wel het ultieme feest voor thuis. De buren zullen in ieder geval geen last hebben van geluidsoverlast! Hoe organiseer je zelf de ultieme silent disco?

Voor ieder wat wils

Het grootste voordeel van een silent disco is dat je meerdere muzieksoorten aan kunt bieden, waardoor iedereen kan luisteren naar en dansen op de beats die hij of zij het leukste vindt. Maak verschillende playlists en geef je gasten de mogelijkheid om zelf te kiezen. Staat de één uit zijn dak te gaan op hardstyle, kan de ander heerlijk losgaan op de discobeats uit de jaren ’70. Én ze kunnen dan zelfs met elkaar dansen. Op welk feestje lukt dat nou?

Wie ben jij?

Het lastige van een silent disco is het praten met elkaar. Want tja, dan moet je je hoofdtelefoon afzetten en mis je de lekkere muziek. Bovendien is het een silent disco, dus het is eigenlijk ook niet de bedoeling om echt met elkaar aan de praat te gaan. Maar je wil natuurlijk wel weten wie die leuke dame of heer is waar je mee aan het dansen bent. De oplossing: naambadges! Zo kun je elkaar makkelijk opzoeken op social media en later alsnog dat gesprek met elkaar voeren. Wie weet speel je als gastheer of -vrouw zo wel voor cupido.

Aankleding

Geen feest is compleet zonder aankleding. Ook jouw silent disco heeft dus de juiste accesoires nodig. Omdat de muziek voor iedereen verschillend kan zijn, is het wel wat lastig om daar je thema omheen te bedenken. Bedenk dus gewoon een cool thema en pas daar je decoratie op aan. Ga bijvoorbeeld voor het disco thema inclusief gekleurde lampjes en discobal, je kunt zelfs een stroboscoop of laserlampen huren. Maar ook een glitter en glamour thema voor oud en nieuw past perfect! Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk hoe jij jezelf aankleed. Het is natuurlijk not done om met een gekreukeld outfit aan te komen! Met de perfecte kledingstomer is dit verleden tijd.