3 tips voor het schrijven van een originele en persoonlijke kerstkaart

Kopje dampende winterthee, kaarsjes aan en in je favoriete huispak aan de tafel zitten om te gaan schrijven. Kerstkaarten schrijven en opsturen is elk jaar weer een mooi moment om de mensen van wie je houdt een hart onder de riem te steken, te bedanken voor afgelopen jaar en om komend jaar alvast met een mooie intentie te beginnen. Maar hoe zorg je er nu eigenlijk voor om een knaller van een kerstkaart te schrijven?

“Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!” Deze teksten op kaarten krijg je soms meerdere keren per jaar. En er is natuurlijk niets mis mee, maar dat kan meer origineel en persoonlijker.

Allereerst is het goed om te bedenken op wat voor een kaart je gaat schrijven. De winkels liggen vol met kerstkaartjes, maar je kan ook kijken naar zelf kerstkaarten drukken. Dat kan online en dan wordt het gemakkelijk bij je thuisbezorgd. Maar dan is de vraag natuurlijk. En een persoonlijke kerstkaart met een foto van jou en je gezin erop is natuurlijk een mooi begin van een orginele en persoonlijke kerstkaart. Maar wat gaan we erop zetten?

1. Haal een moment uit het afgelopen jaar aan

Als iemand afgelopen jaar een moeilijk jaar heeft gehad, dan is het mooi om hier even kort op in te haken. Ook altijd er mooie momenten zijn geweest natuurlijk! Denk aan een bruiloft, diploma of een kindje. Maak het persoonlijk door hier even kort op terug te blikken.

Tip! Wil je liever een cadeautje geven met daarbij een persoonlijk bericht? Kijk dan eens naar de optie visitekaartjes drukken, deze zijn kleiner dan een kerstkaart maar je kan ze helemaal zelf opmaken en personaliseren.

2. Kort en bondig

Wil je liever een kort en bondige kerstkaart schrijven, bijvoorbeeld omdat de kerstkaart naar iemand gaat die verder van je af staat? Dan kan je ook een originele variant gebruiken op de fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. Bijvoorbeeld: Een jaar vol liefde en voorspoed en dat al je wensen uit mogen komen. Of: We wish you a merry Christmas and a happy new year. Maar je kan ook kiezen voor iets met meer diepgang, denk aan deze quote van Carol Nelson: kerst is een tijd waarin je heimwee krijgt, zelfs als je thuis bent. Op Pinterest vind je nog veel meer inspirerende quotes voor de feestdagen.

3. Schrijf een mooi wens voor volgend jaar op

Als je meer ruimte hebt om te schrijven op de kerstkaart en meer tijd hebt uiteraard dan kan het ook mooi zijn om voor de ontvangers een mooie wens op te schrijven voor het volgende jaar. Zoals bijvoorbeeld: ik wens je veel liefde, voorspoed en gezondheid toe in het volgende jaar. Of: ik wens dat we komend jaar meer tijd met elkaar kunnen doorbrengen zonder dat we op anderhalve meter hoeven te blijven. En: als ik het voor het zeggen had, vind jij volgend jaar de liefde van je leven.

Zoals je ziet hoeft het schrijven van een persoonlijk kaartje niet uren te duren. Neem bij elke kerstkaart even de tijd om over de persoon na te denken waarvoor de kaart is bedoeld. Zo kom je al snel uit op een heel persoonlijke kerstkaart!