Trapliften: nieuw, tweedehands of huren?

In de discussie over nieuwe versus gebruikte trapliften zou je kunnen overwegen om een geheel nieuwe traplift voor jouw huis te kopen als je over het budget beschikt. Er zijn mogelijk WMO subsidies voor een traplift beschikbaar om je te helpen bij het betalen van jouw aankoop. Je maakt jouw woning dan levensloopbestendig.

Zoals elk nieuw, ongebruikt product moeten nieuwe trapliften vrij zijn van defecten en betrouwbaar zijn. Bovendien heb je met nieuwe trapliften veel meer mogelijkheden. Als je bijvoorbeeld een gebogen trap hebt waarvoor een op maat gemaakte gebogen traplift nodig is, zul je er ongetwijfeld een kunnen vinden.

Tweedehands trapliften

Net als gebruikte auto's zijn tweedehands trapliften afgestemd op de wensen van de voormalige eigenaar en niet op die van jou. Bijgevolg kan het lokaliseren ervan complexer zijn en meer tijd vergen. Aan de andere kant is dit niet per se iets verkeerds. Veel trapliftbedrijven verkopen gebruikte trapliften die mogelijk geschikt zijn voor jouw huis. Controleer eerst of het trapliftbedrijf legitiem is.

Een traplift kopen

Qua prijs is er niet een heel groot verschil tussen gloednieuwe en gebruikte trapliften. Koop een traplift als geld geen probleem is. Je kunt je eigen keuze maken en het wordt jouw bezit.

Vrijwel elke nieuwe traplift wordt geleverd met een levenslange garantie of een dekkingsplan voor kritieke onderdelen, waaronder motoren. Bovendien geeft het bedrijf dat jouw traplift installeert je waarschijnlijk een servicegarantie.

Traplift huren: toegang tot de nieuwste traplifttechnologie

Een traplift huren betekent vaak dat je over de meest actuele trapliftmodellen beschikt. Meestal voor een fractie van de aankoopprijs. Trapliftingenieurs werken er altijd aan om het comfort en de bruikbaarheid van nieuwere trapliftmodellen te verbeteren. Wanneer je een traplift huurt, heb je dus toegang tot de nieuwste verbeteringen op het gebied van design.

Een traplift huren: de betaalbare optie

Afhankelijk van jouw omstandigheden kan het huren van een traplift voor veel woningen de meest voordelige optie zijn. Huren vermijdt een forfaitair bedrag en biedt de mogelijkheid voor goedkope maandelijkse betalingen. Op deze manier kun je jouw kosten onder controle houden door jouw trapliftbudget maandelijks te beheren.

Een traplift huren: een oplossing voor de korte termijn

Als jouw trapliftgebruik naar verwachting tijdelijk zal zijn, kan trapliftverhuur de ideale oplossing voor de korte termijn zijn. Vergeleken met het kopen van een traplift kan het huren van een traplift een voordelige manier zijn om mensen te helpen die:

• Herstellen van kortetermijnblessures of herstellend zijn van een operatie die hun mobiliteit tijdelijk heeft aangetast. Een huurtraplift kan snel worden geïnstalleerd en verwijderd zonder dat er schade aan het decor ontstaat. Het zal individuen ook in staat stellen zich in hun huis te verplaatsen.

• Wachten op de installatie van een traplift. Soms kan ontslag uit het ziekenhuis of de tussenliggende zorg afhankelijk zijn van de vraag of je veilig jouw huis kunt betreden.