De 5 essentiële ingrediënten om een ​​succesvolle singer-songwriter te worden

Je hebt je passie ontdekt en dat is muziek. Je hebt een beetje leren pingelen op een gitaar, maar je bent van plan om dit verder uit te gaan breiden. Je grootste droom is om een singer-songwriter te worden, maar eerst zing je graag wat liedjes van andere artiesten om een beetje in te komen. De songteksten spreken je aan, maar je wilt je eigen ‘merk’ neerzetten. Welke essentiële ingrediënten heb je hiervoor nodig? We vertellen het je graag in dit artikel. 

Talent

Je kunt geen geweldige singer-songwriter worden als het je ontbreekt aan talent. Dit is dan ook meteen het belangrijkste ingrediënt. Kun je niet zingen (lees; je klinkt als een valse kraai) en lukt het je niet om eigen teksten te schrijven (al dan niet met ene klein beetje hulp), dan is het misschien goed om deze carrière toch niet te overwegen. 

Kennis

Het leren van de basisprincipes van muziektheorie (noten leren lezen én spelen) en songwriting zal een grote bijdrage leveren aan het worden van een goede singer-songwriter. Neem wat muziek- en zanglessen om jezelf nog beter te maken en luister/kijk naar wat andere artiesten binnen het vak allemaal doen. Weet wat er al ‘op de markt is’ en probeer hier op aan te haken, of leer jezelf iets nieuws waarmee je erbovenuit kunt springen. 

Doorzettingsvermogen

Je moet bereid zijn om hard te werken en uren te maken als je een succesvolle singer-songwriter wilt worden. Het kost tijd, oefening en geduld. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Laat je niet bij de eerste de beste teleurstelling uit het veld slaan. Je kunt dit, als je maar wilt!

Oefening

Oefenen, oefenen, oefenen. Hoe meer tijd je in de studio doorbrengt of live speelt, hoe beter je wordt. Gelukkig kunnen de live-optredens weer wat vaker doorgaan. Ga op zoek naar singer-songwriter avonden waarvoor je je op kunt geven en speel, speel, speel. Alleen op deze manier kun je nog beter worden en leren mensen je kennen. 

Passie

Niets is belangrijker dan passie. Je moet met heel je hart houden van wat je doet. Als muziek je passie is en je weet waar je mee bezig bent en waar je uiteindelijk wilt eindigen, dan moet je ervoor zorgen dat niets je in de weg staat!