Geld besparen op je vaste kosten

Die vervelende vaste kosten. Ze gaan iedere maand weer van je rekening af, en je kunt er helemaal niets aan veranderen. Het gaat nu eenmaal om zaken die je echt nodig hebt, dus erop besparen is simpelweg geen optie. Je kunt lastig opeens allemaal zaken op gaan zeggen. Maar wist je dat dat vaak ook helemaal niet nodig is om toch te kunnen besparen? Ook door eens kritisch om je heen te kijken en op zoek te gaan naar de goedkoopste aanbieders kun je vaak best wat besparen op die maandelijks terugkerende rekeningen.

Kijk eens naar je internet, tv en mobiele telefoon

Alhoewel je het eigenlijk luxezaken kunt noemen, en we niet graag toegeven dat we het best wel eerste levensbehoeften vinden, zijn een internetverbinding, een mobiele telefoon en een tv-abonnement dat eigenlijk wel. We komen liever niet zonder te zitten, en werken ze eens een dagje niet, dan missen we ze ook echt. Deze abonnementen opzeggen, dat is eigenlijk wel het laatste dat je wilt doen.

Gelukkig is dat in de meeste gevallen ook helemaal niet nodig. Wel kun je eens zien of je er niet wat op kunt besparen. Ga bijvoorbeeld eens de prijzen voor internet en tv vergelijken. Dat kun je in de vorm van twee losse abonnementen doen, maar kijk ook eens of je niet goedkoper uit kunt zijn als je beide zaken bij dezelfde provider afneemt. Niet zelden is zo’n gecombineerd abonnement goedkoper dan twee losse abonnementen, terwijl je er precies hetzelfde voor krijgt. Dat is nog eens makkelijk besparen!

Ook op je mobiele telefoon besparen kan een optie zijn. Zeker wanneer je abonnement bijna afloopt, is mobiele abonnementen vergelijken slim. Neem daarin verschillende providers mee, en bekijk welke het abonnement van jouw keuze het goedkoopst aan kan bieden. Overstappen is makkelijk, en op deze manier geld besparen dus ook. Dat laat je niet liggen!

Wat kun je nog meer doen?

Door goed met bovenstaande tips aan de slag te gaan, kun je geld besparen zonder dat je daar verder nog iets van gaat merken. Op deze manier eens naar je verzekeringen kijken werkt eigenlijk op dezelfde manier; even wat tijd en moeite erin steken, en daarna misschien maandelijks minder betalen voor precies hetzelfde pakket.

Daarnaast kun je eens kijken hoeveel abonnementen en services je hebt lopen waar je helemaal geen gebruik meer van maakt; als je deze opzegt ga je daar ook niets van merken. Tenslotte blijven de zaken nog over waar je wel wat van gaat merken, maar die ook niet ingrijpend hoeven te zijn: je boodschappen bij een goedkopere supermarkt halen, wat minder lang douchen of de verwarming wat minder hoog: allemaal kleine ingrepen die grote besparingen op kunnen leveren.